Kalmár Ákos a hetedik lett 1500 gyorson (Fotó: Facebook/Magyar Úszó Szövetség)

 

A táv elején az olasz Gregorio Paltrinieri komoly előnyre tett szert, de 500-nál utolérte az ukrán Mihajlo Romancsuk, így látszott, kettejük között dől majd el a verseny.

Paltrinieri rákapcsolt, ismét visszavette az egy testhossznyi különbséget, de 1100 méter után fáradni látszott, talán azért is, mert addig világcsúcs-részidőn belül úszott.

A hajrára  Romancsuk újított, az utolsó 25 méteren lehajrázta riválisát, és 14:09.14-es egyéni, illetve világbajnoki csúccsal győzött. A második Paltrinieri, a harmadik a norvég Henrik Christiansen lett.

Kalmár Ákos az 1-es pályán indult, egy ideig az nyolcadik helyen úszott, de aztán alaposan lehagyva az amerikai Zane Grothét 14:35.94-es idővel hetedikként csapott célba.

„Muszáj volt jobban elkezdenem, még ha ez kissé vissza is ütött aztán, mert nem akartam túlzottan lemaradni a többiektől, meg így az amerikai sráctól sem kaptam a hullámokat. Igazából szerettem volna megúszni a legjobb időmet újra, sőt, ha lehet, bekerülni 14:30 alá, ez sajnos nem sikerült, ennek ellenére szerintem nem lehetek elégedetlen életem első felnőtt döntőjével, örülök a hetedik helynek” – nyilatkozta Kalmár a szövetség hivatalos Facebook-oldalán.