Ötpróbázz sztárokkal!

Vágólapra másolva!
2017.12.17. 06:37
null
Kiss Gergely (Fotó: Nemzeti Sport)
Úszás és gála – ezt kínálja december 30-ára az olimpiai ötpróba programsorozat szervezőbizottsága, amely Ötpróbázz sztárokkal! címmel szilveszteri vizes gálát rendez a Tüske uszodában. A sport szerelmesei megtehetik idei utolsó próbájukat és megtekinthetik sztársportolóink játékos vetélkedését is.

Víz, víz, víz!

A siker „színpadát” jelentik Magyarországon folyóink és uszodáink, nem véletlen, hogy az olimpiai ötpróba programsorozat szervezői – a FINA vizes világbajnokság évében – vizes rendezvénnyel búcsúztatják el az évet.

December 30-án egész napos fesztivál vár az ötpróbázókra, akik 10 és 14 óra között a Tüske uszoda medencéjében 500 és 1500 méteren csobbanhatnak vízbe az ötpróbapontokért, a szervezők emellett ingyenes sportolói vizsgálatot biztosítanak a nevezők részére, amelyet dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója és csapata végez el. Délután pedig következik a sztárparádé, hiszen olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók gáláznak a medencében.

A szervezők az eseményre megváltott jegyekből (early bird: 2990 forint, ezt követően 3990) származó bevételt a Kolonics György Alapítványnak, valamint az Aritmia Kutatás-Gyógyítás Alapítványnak ajánlják fel.

„Tartalmas nappal készülünk az ötpróbázók számára, akik délelőtt ötszáz és ezerötszáz méteren gyűjthetnek pontokat a Tüske uszodában – mondta a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely, az Ötpróbázz sztárokkal program egyik arca és szervezője. – A délutáni programban olimpiai, világ- és Európa-bajnokok gáláját láthatják a nézők, akiket példaképeikkel, kedvenceikkel szeretnénk megszólítani, s kedvet csinálni a sporthoz. Cseh László vezetésével legjobb úszóink vetélkednek egymással, a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond remek csapatot hozott össze a kajakosok medencés versengésére, és igazi sztárparádé várható sárkányhajóban is. Vízilabdában az elmúlt húsz év olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmes pólósai játszanak egy barátságos, 4x5 perces kispályás meccset, amelyre szintén érdemes lesz kilátogatni. A főbb programok mellett számos vizes bemutatóval várjuk az érdeklődőket, akik ezzel a könnyed programmal zárhatják le ezt a tartalmas ötpróbaévet, ami a szervezők számára is nagy sikereket hozott. A Nagy sportágválasztó csapata a 2016-os riói olimpia előtt indította újra ezt a programot, amely idén kiteljesedett, több sportág, futás, túrázás, evezés és kajak-kenu, országúti és hegyi kerékpározás, valamint az úszás eseményein vagyunk rendszeresen jelen, s több saját rendezvénnyel hívjuk fel a figyelmet a sport, az egészséges életmód fontosságára.”

Ötpróbázz sztárokkal
Időpont: december 30.
Helyszín: Tüske uszoda
Bővebb információ: www.olimpiaiotproba.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik