Nyílt vízi úszás: Rasovszky zsinórban nyolcadik sikere

Vágólapra másolva!
2018.09.09. 16:11
Idei negyedik, sorozatban nyolcadik Európa-kupa-győzelmét aratta Rasovszky Kristóf: a glasgow-i Eb hőse ezúttal Bledben diadalmaskodott – tájékoztatott a Magyar Úszószövetség.

Rasovszky Kristóf gyakorlatilag verhetetlen, ha a LEN Európa-kupa sorozatáról van szó: tavaly négy versenyen indult, mind a négyet megnyerte (öt felvonásból), az idén megint megcsinálta a mesternégyest, hiszen Eilat, Barcelona és Koppenhága után vasárnap Bledben is diadalmaskodott (az idén a gravelines-i és a naviai állomáson nem vett részt).

Ahhoz képest, hogy egy hónappal ezelőtt páratlan produkciót nyújtva két arany- és egy ezüstéremmel zárta a glasgow-i Európa-bajnokságot, a 21 éves veszprémi úszó kiengedés helyett tovább gyűjti a győzelmeket, két héttel ezelőtt Koppenhágában, most a kupasorozat záró viadalán, Bledben diadalmaskodott, ezúttal 5 kilométeren. Ez is szoros verseny volt, az első öt 4.8 másodpercen belül zubogott a célba, Rasó 1.9 másodperccel előbb érte el a táblát, a dániai viadalhoz hasonlóan ismét az olasz Pasquale Sanzullo előtt. A hölgyeknél induló Olasz Anna a 8. helyen ért célba.

„Koppenhága azért nem esett jól, mert az Eb után visszavettünk a tempóból, és így tudtam pihenni, aztán megint kezdtünk felpörögni picit, így a mostanin sokkal jobban éreztem magam – mondta Kristóf a sikert követően. – Maga a verseny is könnyebb volt, mint a két héttel ezelőtti, ráadásul valami lenyűgözően szép helyen úsztunk. Az elején az egyik olasz srác megpróbált ellépni, de miután fokoztuk a tempót, könnyen utolértük, Tiszta verseny volt, csak úszás, semmi más.”

Kristóf még hozzátette: „Éreztem az erőt” – ami alapján legalábbis kérdés, hogy balatoni cápának nevezzük ezután is (ezt ő maga használta még az eilati sikert követően), vagy már Luke Skywalker magasságában jár…

Az idén egyébként nem volt összetett verseny, mivel az egyes állomásokon osztottak pénzdíjakat – de ha lett volna, azt természetesen ismét Rasovszky nyerte volna meg döntő fölénnyel.

Mindez azt jelenti, hogy újabb pazar hétvégét zárt a nyílt vízi szakág, hiszen a juniorok minden idők legeredményesebb szereplését produkálták az eilati világbajnokságon, majd bónuszként jött egy újabb győzelem Kristóf jóvoltából – és még nincs vége a szezonnak, hiszen jövő héten már a Világkupában igyekszik folytatni páratlan sorozatát.

LEN Nyílt vízi Európa-kupa, 6. állomás, Bled – 5 km
Férfiak

1. Rasovszky Kristóf 53:00.5
2. Pasquale Sanzullo (olasz) 53:02.4
3. Niklas Frach (német) 53:04.5

Nők
1. Leonie Beck (német) 55:50.5
2. Lea Boy (német) 56:00.0
3. Alisia Tettamanzi (olasz) 56:29.5

8. Olasz Anna 57:43.6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik