Műúszó-vk: három ezüst és egy bronz a madridi mérleg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.28. 11:37
Remekül szerepeltek a magyar műúszók a világkupa-sorozat következő állomásán, Madridban. A hétvégi eseményen Kiss Szofi szóló rövidprogramban és kűrben, a csapat szabad kombinációban lett ezüstérmes, míg a kűrben a harmadik helyen végzett.

Egy héttel Budapest után a spanyol főváros ad otthont a FINA pénzdíjas sorozatának, és a hatodik állomás újabb biztató magyar eredményeket hozott. A szóló rövidprogramban Kiss Szofi ezüstérmet szerzett a svájci Vivienne Koch mögött (Rényi Luca harmadikként zárt, de az egy nemzet, egy versenyző szabály miatt nem kaphatott érmet). A kűrben ugyanez lett a végeredmény, azaz Szofi ismét második lett, míg Szabó Veronika az abszolút sorrendben negyedikként zárt.

A csapat is szépen muzsikált, szabad kombinációban második, a kűrben pedig bronzérmes lett – egyetlen tizeddel maradtak le az osztrákok mögött (a spanyolok nyerték mindkét számot), ám mint Natalja Taraszova szövetségi kapitány hangsúlyozta, ez remek eredmény, hiszen míg a vetélytársaknál a felnőttek szerepeltek, addig nálunk a juniorválogatott remekelt.

A páros versenyben Kiss Szofi és Dávid Janka ezúttal csak a szabadprogramban indult, és itt – szintén idősebb és rutinosabb vetélytársak között – a hetedik helyen zárt.

Bár a mezőny nem volt annyira erős, mint az elmúlt hétvégén, a Duna Arénában – a világelső oroszok és az európai élvonalba tartozó olaszok nem véletlenül választották az európai helyszínek közül a legjobb feltételeket kínáló magyarországi viadalt –, a magyar lányok szereplése így is minden dicséretet megérdemel.

Eredményeik kifejezetten biztatóak a nekik az év fő eseményének számító július 18-23-ai, budapesti junior világbajnokság előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik