Műúszás: minden idők legjobb junior vb-je lehet Budapesten

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 16:03
null
A magyar válogatott készen áll a budapesti junior műúszó-világbajnokságra (Fotó: Földi Imre)
Címkék
Harminckilenc ország közel háromszáz sportolója versenyez a Duna Arénában szerdától vasárnapig zajló junior műúszó-világbajnokságon, amely minden idők legjobb versenye lehet.

A jövő olimpikonjai, és talán bajnokai ugranak vízbe Budapesten, a Duna Arénában a szerdától vasárnapig zajló junior műúszó-világbajnokságon, amelyen összesen kilenc versenyszámban hirdetnek győztest – hét számban a magyar válogatott is érdekelve lesz.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján a sportág több külföldi képviselője is megemlítette: Budapestre már szinte hazajárnak versenyezni.

„Ezt az is mutatja, hogy a telefonom azonnal csatlakozik a wifihálózathoz, amint belépek az arénába” – mondta mosolyogva Lisa Schott, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) műúszó technikai bizottságának elnöke, aki úgy véli, a magyarok vendégszeretete és a rendezők tapasztalata minden idők legjobb versenyévé teheti a korosztályos vébét.

A magyar válogatott orosz szövetségi kapitánya, Natalja Taraszova felidézte, hogy közel három év közös munkájának eredményét mutatja meg a hazai közönség előtt a magyar csapat.

„Közepes szinten állt a magyar műúszás, amikor elkezdtem a lányokkal dolgozni, azóta nagy utat jártunk be együtt, a csapat a sportág minden elemében rengeteget fejlődött, amit – bízom benne –, a bírók és a nemzetközi sportvezetők is észrevettek. A lányok elszántak, nagyon várják, hogy megmutathassák magukat a magyar közönségnek. Szakmailag jó kűrök teljesítésére képesek. Ha kellő önbizalommal ugranak vízbe, és szívből dolgoznak, elérhetjük a célunkat, azt, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljünk a világ élmezőnyéhez” – jegyezte meg Natalja Taraszova, aki szerint elsősorban a csapatversenyszámok valamelyikében mutatkozik esély a 12 tagú döntőbe jutásra.

Balogh Sándor, a szervezőbizottság elnöke megjegyezte, Budapestet a világban a vizes sportok fővárosaként emlegetik, és bízik abban, hogy újabb sikeres rendezvénnyel tudják öregbíteni a főváros hírnevét. Szántó Éva, a szervezést végző cég, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a tavalyi világbajnokságnak köszönhetően megfelelő tapasztalattal, tudással és felkészült szakembergárdával rendelkeznek a junior-vb sikeres megrendezéséhez.

A sajtótájékoztatón bemutatták a világbajnokság aranyérmét, amelyet – vélhetően nem utoljára – vett közelről szemügyre a jövő nagy reménysége, a 17 éves orosz Varvara Szubbotyina és az orosz válogatott kapitánya, Tatjana Dancsenko, utóbbiu az újságíróknak elmondta, még Oroszországban is ritkán születik olyan csillag, mint Szubbotyina, aki korábbi extraklasszis tanítványa, Natalja Iscsenko nyomdokaiba léphet.

A versenyre szerdán és csütörtökön ingyenes a belépés, a péntektől vasárnapig tartó időszakra 400 és 800 forintért lehet jegyeket vásárolni.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Apáthy Anna (BHSE), Csöppű Dalma (Medúza 21 SE), Dávid Janka (Római Szinkronúszó SE), Farkas Linda (BHSE). Gács Boglárka (BHSE), Gerstenkorn Mira (BHSE), Hungler Szabina (Aqua SE), Kassai Dóra (Medúza 21 SE), Kassai Kamilla (BHSE), Kleinhappel Réka (BHSE), Péntek Lili Hajnal (H2O SE), Sárkány Tamara (Medúza 21 SE), Szabó Anna Viktória (H2O SE), Szabó Veronka (Aqua SE), Valenta Réka (BHSE), Welker Zsuzsa (Budaörsi SC)
Szövetségi kapitány:
Natalja Taraszova, szövetségi edző: Árkovics Petra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik