Műúszás: kettőből kettő az oroszok szombati mérlege

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 20:31
Az oroszok mindkét szombati számot megnyerték a budapesti junior műúszó-világbajnokságon, a magyar válogatott a záró napon, szabad kombinációban még egyszer megcélozza a top 12-t.
Nagy munka folyik a víz alatt (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Nagy munka folyik a víz alatt (Fotó: Földi Imre) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Bár a program délelőtt tizenegy órakor kezdődött és este nyolcig tartott a junior műúszók budapesti világbajnokságának szombati versenynapján, a csapat szabad program aranyérmét 11.15 perckor ki lehetett volna osztani.

A verseny elején vízbe ugró nyolctagú orosz válogatott – amelynek tagjai szemkápráztató dresszekben ússzák kűrjeiket – a parton és a vízben is csupa csillogás, az együttes olyan világszínvonalú produkciót mutatott be a selejtezőben, amely után sejthető volt, ha nem történik katasztrófa, az esti fináléban garantálható az újabb fölényes sikerük – így is lett.

A magyar válogatottnak ezúttal sem sikerült bejutnia a 12 csapatos döntőbe, a 14. hely ugyanakkor megfelel a célkitűzésnek, az pedig dicséretes, hogy együttesünk 1.5 ponttal többet kapott gyakorlatára, mint a júniusi Európa-bajnokságon.

A nap másik döntőjében, a – junioroknál most bemutatkozó – vegyes páros rövid programban is orosz győzelem született; érdekesség, hogy az ötcsapatos mezőnyben utolsó kazah kettős fiú tagja fél évvel ezelőtt még egy vízilabdacsapat játékosa volt.

Egyébiránt nem csak a csapatok teljesítenek egyre jobban a vízben, a közönség soraiban ülőknek is napról napra jobban megy a vb hivatalos tánca a széksorok között. Aki szeretne bekapcsolódni az össznépi fiesztába, vasárnap még megteheti – a sportág leglátványosabb számát, a csapatok szabad kombinációs versengését és a vegyes párosok szabad programját ingyenesen lehet megtekinteni a Duna Arénában.

JUNIOR MŰÚSZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Csapat. Szabad program. Világbajnok: Oroszország
93.6667 pont, 2. Ukrajna 91.8000, 3. Japán 90.5667. Vegyes páros. Rövid program. Vb: Alina Mantulenko, Mihail Vasziljev (Oroszország) 83.6404, 2. Csang Ji-jao, Sze Hao-jü (Kína) 79.3538, 3. Mijaucsi Kana, Ivaszaki Dzsimma (Japán) 78.7287

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik