Műúszás: a záró napon kapta a legmagasabb pontot a magyar válogatott

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2019.06.16. 17:34
Címkék
A záró napon kapta a legmagasabb pontszámot a magyar válogatott a műúszó világkupa-szuperdöntőn, az ukránok hét aranyat nyertek a budapesti Duna Arénában.
A magyar csapat a záró produkciójára kapta a legnagyobb pontszámot (Fotó: Micheller Szilvia)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A magyar csapat a záró produkciójára kapta a legnagyobb pontszámot (Fotó: Micheller Szilvia) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Ugyan a gála csak a háromnapos verseny záró akkordja volt a Duna Arénában, a műúszók budapesti világkupa-szuperdöntőjének vasárnapi programja gyakorlatilag végtelenített showműsorrá alakult. Az utolsó napon ugyanis a sportág leglátványosabb versenyszámaiban versengtek a csapatok – a mutatós emelésekkel és káprázatos dobásokkal tarkított akrobatikus kűr és szabadkombinációs gyakorlat nem véletlenül közönségkedvenc minden viadalon.

A „végjáték” magyar részsikert is hozott, amellett, hogy a kéttagú mezőnyben borítékolható volt az éremszerzés szabadkombinációban, a Natalja Taraszova által irányított válogatott a záró produkciójára kapta a legmagasabb pontszámot (78.5000) a hétvégén.

„Nagyon hasznos napok vannak mögöttünk, sok tapasztalattal gazdagodtunk. Nagyon fiatal csapatunk van, amely ügyes volt a szuperdöntőn, büszke vagyok a versenyzőimre. A bírók sajnos nem adták meg egyszer sem nekünk a fontos mérföldkőnek számító nyolcvan pontot, amit megcéloztunk, és amit – az apróbb hibák ellenére – szerintem meg is érdemeltek volna a lányok. Nem csüggedünk, dolgozunk tovább az álmainkért. Ez még csak az út eleje” – értékelt Natalja Taraszova szövetségi kapitány.

A valamennyi páros és csapatversenyszámban medencébe ugró Gács Boglárka hozzátette, repertoárjukból az akrobatikus kűr a csapat kedvence, mert: „gyors, rövid, mégis mindent megmutathatunk benne, amit tudunk. A kűr zenéjét is nagyon szeretjük, amelyet A hihetetlen család című filmből kölcsönöztünk.”

A mieink mellett csak az ukránok versenyeztek valamennyi csapatversenyszámban, mégpedig nem akárhogyan, vasárnapra teljesítményüket már 94 feletti pontszámra „lőtték be” a bírók, tegyük hozzá, megérdemelten. Az ukrán csapat – amelynek minden programját unikálissá teszik a mindig másként kivitelezett, lélegzetelállító emelések – ezúttal újdonsült csillaga, a szuperdöntőn öt aranyérmet nyerő Marta Fegyina nélkül gálázott, és hét győzelemmel megnyerte a szuperdöntő nemzetek közötti pontversenyét is. A nyolcállomásos világkupasorozatban egyébiránt a kanadaiak gyűjtötték a legtöbb pontot, a magyar válogatott hatodikként zárta a széria pontversenyét.

MŰÚSZÁS, VILÁGKUPA-SZUPERDÖNTŐ, BUDAPEST
CSAPAT
Akrobatikus kűr:
1. Ukrajna 94.4667, 2. Spanyolország 91.6333, 3. Kanada 89.7667, …5. Magyarország 78.2667
Szabadkombináció:
1. Ukrajna 94.2667, 2. Magyarország 78.5000

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik