Marad a nyolc pálya a Margitszigeten

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2010.07.14. 11:11
null
A Széchy Tamás Uszoda (Fotó: Czagány Balázs – archív)
Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem rendezhetnek tízpályás futamokat a margitszigeti Európa-bajnokságon, a nemzetközi szövetség (LEN) technikai bizottsága ugyanis nem hitelesítette a Széchy Tamás Uszoda mind a tíz pályáját.

 

„A legutóbbi LEN-vizit alkalmával a technikai bizottság titkára külön-külön lemérte az egyes pályákat, és a nullás, valamint a kilences pályánál hiányosságokat tapasztalt. Az egyiknél négy, a másiknál öt centiméter hibádzott – adott tájékoztatást Tóth Ákos, a LEN technikai bizottságának magyar tagja. – A medence szélessége eléri a kívánt méretet, ám a pályák közti kötélbeakasztó kampók miatt a két szélső pálya centiméterekkel keskenyebb, mint a másik nyolc. Indítványoztam, hogy legalább a délelőtti előfutamokat rendezhessük meg tíz pályán, ám ezt a LEN-büro az esélyegyenlőségre hivatkozva elutasította, amit kénytelenek vagyunk tudomásul venni."

Az előírások szerint egyébként a LEN csak az időmérő berendezést adja, a rajtköveket a szervezőknek kell biztosítani – a húsz darab Omega-rajtkő ára tízmillió forint. A nyolc pálya ellenére azért kell húsz rajtkő, mert a bemelegítéskor a két szélső pályát is használhatják a versenyzők. Jó hír, hogy a rajtkövek a jövőben is használhatók lesznek, például a magyar bajnokságon.

„Egerben, az országos bajnokságon bejelentettem a versenyzőknek a LEN döntését, ám elmondtam nekik azt is, hogy ez nemcsak nekünk, magyaroknak, hanem más nemzeteknek is ugyanolyan nehézséget jelent – mondta el Kiss László szövetségi kapitány. – Amellett, hogy így kevesebb úszó juthat be a döntőbe, a lebonyolítás lassúbb lesz egy picit. Összességében persze a döntés a pontszerző eredményeken nem változtat különösebben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik