Junior műúszó-vb: kilencven felett az oroszok

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2018.07.19. 21:23
null
Az oroszok a mezőny fölé nőttek (Fotó: Koncz György)
Címkék
Párosban sem volt kérdéses az orosz siker a budapesti junior műúszó-világbajnokságon, a magyar versenyzők egyre közelítenek a döntős mezőnyhöz.

 

 

Nem kérdés, hogy a budapesti junior világbajnokság közönségét elbűvölte a nyitó napon egyéniben taroló, a jövő csillagának kikiáltott Varvara Szubbotyina, miután a párosok csütörtöki szabadprogramja selejtezőjének szünetében is a 17 éves orosz kűrjét ismételték a Duna Aréna óriáskivetítőin, és úton-útfélen a szuperhajlékony, szupertehetséges versenyzőről esett szó. Szubbotyinát azonban a folytatásban már nem láthatja a magyar közönség, miután bezsebelte a két szóló szám aranyát, utazott is tovább, hogy folytassa felkészülését az augusztusi felnőtt Európa-bajnokságra.

A hagyomány azonban a klasszis(jelölt) távollétében sem szakadt meg, a páros viadalokat is orosz versenyzők uralták, Kszenyija Ladnaja és Jelizaveta Minajeva kettőse is tartotta a szintet, a duó valamennyi produkciójára – a rövid programban ezúttal is egy, a szabadprogramban két gyakorlat bemutatása alapján alakult ki a sorrend – kilencven feletti pontszámot kapott.

A magyar csapat legfoglalkoztatottabb versenyzője, Dávid Janka mindkét versenyszámban vízbe ugrott. A rövid programban Szabó Veronkával pipálta ki a célkitűzést, és kiegyensúlyozott, magabiztos kűrrel került közel a döntős mezőnyhöz, és zárt 14.-ként, míg a szabadprogramban Hungler Szabinával – pontszámban jelentősen javítva a három héttel ezelőtti Eb-teljesítményükön – lett tizenhatodik.

MŰÚSZÁS, JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Páros. Rövid program. Világbajnok:
Kszenyija Ladnaja, Jelizaveta Minajeva (Oroszország) 91.6280 pont, 2. Marina Aleksziiva, Vladiszlava Aleksziiva (Ukrajna) 89.9301, 3. Fudzsivara Mana, Vada Ami (Japán) 87.5172, ...14. Dávid Janka, Szabó Veronka 77.6538.
Szabadprogram. Vb: Kszenyija Ladnaja, Jelizaveta Minajeva (Oroszország) 93.1000, 2. Marina Alekszejeva, Vladiszlava Alekszejeva (Ukrajna) 91.0333, 3. Fudzsivara Mana, Vada Ami (Japán) 89.1333, ...16. Dávid Janka, Hungler Szabina 77.6333

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik