Hosszútávúszás: Kutasi és Balogh győzelme a honi idény nyitányán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.27. 20:58
Napsütésben, de csak alig 19 Celsius-fokos vízben rendezték meg a magyar hosszútávúszók hat hétig tartó nyílt vízi szezonjának első versenyét, az országos bajnokságnak számító nyitó viadalt vasárnap Balatonalmádiban, ahol öt kilométeren a papírformának megfelelően a férfiaknál Kutasi Gergely, míg a nőknél Balogh Vanessza diadalmaskodott.

„Így ők választhatnak, hogy melyik távon kívánnak rajthoz állni az augusztusi, balatonfüredi Európa-bajnokságon – mondta el a verseny után Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó-szövetség főtitkára a távirati irodának. – A Wesselényi strandon a hideg vízen kívül ideális körülmények között tesztelhették a tavat versenyzőink. Az ifjúságiak közül jó eredményt ért el a mezőtúri Király Imre, aki ezzel jogot nyert a júliusi junior Európa-bajnokságon való indulásra. Szintén jó eredményt ért el – alig lemaradva az elsőtől – a váci Prohászka Ágnes is, aki tanulmányai miatt eddig nem tudott még alaposabban készülni. A hazai Eb-ig hátralévő időszak remélhetőleg mindenkinek elegendő lesz, hogy csúcsformát érjen el, és Risztov Évával, valamint Gercsák Csabával kiegészülve remek csapatot alkosson a magyar hosszútávúszók közössége."

Németh Zsolt elmondta még, hogy ugyancsak vasárnap Mányoki Attila a magyar tavak átúszására szervezett sorozat keretében a csaknem 32 kilométeres Fertő-tó 17 fokos vizében 8 óra 55 percet úszott.

HOSSZÚTÁVÚSZÁS, OB (5 KM) 
FELNŐTT ÉS JUNIOR FÉRFIAK
1. Kutasi Gergely (Jövő SC) 59:14 perc
2. Király Imre (Mezőtúri USI) 1:02:35 ó
3. Szabó Szebasztián (Óbecsei Úszóklub) 1:08:05
FELNŐTT NŐK
1. Balogh Vanessza (FTC) 1:02:36 óra
2. Prohászka Ágnes (Váci Vízmű SE) 1:02:40
3. Csajági Tímea (Jövő SC) 1:04:57

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik