Elismerés: Darnyi és Hargitay Budapest díszpolgára lett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 14:48
null
Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes adta át a Budapest díszpolgári címet Darnyi Tamásnak (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Szerdán Budapest díszpolgára címmel tüntettek ki két úszót, a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamást és az Európa- és világbajnok Hargitay Andrást.

Az elismerő címmel azokat tüntették ki, akik „a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be”, és „kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek”.

Hargitay András is díszpolgár lett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Hargitay András is díszpolgár lett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Tarlós István főpolgármester a szabadság napján tartott ünnepi ülésen, a kitüntetések átadása előtt úgy fogalmazott: „ma egyszerre ünnepeljük a szovjet csapatok távozásának évfordulóját, városunkat, és annak legkiválóbb polgárait”.

Tarlós István hozzátette: Budapest a most kitüntetettek munkásságával „olyan régi és új színeket, régi és új értékeket mutat meg, amelyeket csak azok láthatnak igazán, akik megmerítkeznek az értékek világában”.

A sportolókon kívül díszpolgári címet kapott Béres Ilona Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas színművész, Csókay András idegsebész, Kállai Kiss Ernő klarinétművész és Korda György előadóművész. Az elismerést posztumusz kapta meg Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik