WTA-vb: Li Na és Jelena Jankovics is elődöntős

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.25. 19:13
null
Jankovics Serena Williams ellen játszhat (Fotó: Reuters)
A kínai Li Na megnyerte harmadik csoportmérkőzését is, így elődöntőbe jutott a női teniszezők isztambuli WTA-világbajnokságán. Az ázsiai játékos pénteken a sérüléssel küszködő fehérorosz Viktoria Azarenkát győzte le. Később a cseh Petra Kvitová is biztosította helyét a négy között.

Li Na sikere egyben azt is jelenti, hogy kedvező szettaránya miatt másodikként a szerb Jelena Jankovics is továbbjutott a Fehér-csoportból – függetlenül az olasz Sara Errani elleni mérkőzésének eredményétől.

Csütörtökön a világelső amerikai Serena Williams már biztosította helyét a szombati elődöntőben, ahol Jankoviccsal találkozik. A másik ágon Li Na a Petra Kvitova-Angelique Kerber összecsapás győztesével játszik majd.

A 4.9 millió dollár (1 milliárd forint) összdíjazású, nyolcfős idényzáró tornán a Fehér- és a Vörös-csoport első két-két helyezettje kerül a négy közé.

Később a cseh Petra Kvitová három játszmában legyőzte a német Angelique Kerbert, így ő jutott utolsóként az elődöntőbe.

WTA-VB
FEHÉR-CSOPORT
Li (kínai, 4.)–Azarenka (fehérorosz, 2.) 6:2, 6:1
KÉSŐBB
Errani (olasz, 6.)–Jankovics (szerb, 7.)
A csoport állása: 1. Li Na 3 győzelem/0 vereség, 2. Jankovics 1/1, 3. Azarenka (fehérorosz, 2.) 1/2, 4. Errani (olasz, 6.) 0/2

VÖRÖS-CSOPORT
Kvitová (cseh, 5.)–Kerber (német, 8.) 6:7 (3-7), 6:2, 6:3
A csoport végeredménye: 1. S. Williams (amerikai, 1.) 3 győzelem/0 vereség, 2. Kvitova 2/1, 3. Kerber 1/2, 4. Radwanska (lengyel, 3.) 0/3

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams–Jankovics
Li Na–Kvitová

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik