WTA-vb: Babosék ismét nyertek, veretlenül elődöntősök

Vágólapra másolva!
2019.11.01. 10:38
null
Babosék három nyertes meccsel tudták le a csoportkört (Fotó: AFP)
A kínai Sencsenben zajló női tenisz-világbajnokság párosversenyében a csoportkör harmadik fordulójában a harmadik kiemelt Babos Tímea és francia párja, Kristina Mladenovic utolsó csoportmeccsét is megnyerve, szuperrövidítésben múlta felül az első kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz) duót.

Utolsó csoportmeccsét játszotta a címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros és nem is kezdte rosszul az Elise Mertens, Arina Szabalenka duó ellen: miután Szabalenka és Babos is hozta saját adogatását, Mertensét elvették.

Az előnyt azonban nem tudták megtartani, Mladenovic elvesztette saját szerváját, de 3:3-nál újra sikerült a belga-fehérorosz páros adogatójátékát megszerezni – egyenlőnél Babos röptéjével szerezték meg a döntő pontot és a játékot.

A francia lánynak viszont nem igazán ment az adogatás, ismét elbukta a játékát, s miután Szabalenka harmadszor is semmire hozta sajátját, Babosnak a szettben maradásért kellett szerválnia, ám nem járt sikerrel, 6:4-re Szabalenkáék elvitték a játszmát.

A második szettben a fehérorosz játékos kezdte az adogatást, ami a korábbiak alapján nem sok jót sejtetett, ám meglepetésre az addigi három szervagémjét semmire hozó Szabalenka most elbukta az adogatását. Miután a második játszmára Mladenovic játéka látványosan feljavult, az elején kiharcolt előny után a végén is brékeltek egyet Babosék, így 6:2-vel egyenlítettek, és jöhetett a szuperrövidítés.

Ebben pedig mindkét páros sokat hibázott a saját adogatásánál, s négy brék után 3–3-mal váltottak térfelet először. Babosék aztán 4–4 után gyújtották be a rakétákat, s a következő labdameneteket megnyerve három ponttal, 7–4-re megléptek. Ezt az előnyt pedig már sikerült tovább növelni, s az első meccslabdát ki is használták Babosék, így három győzelemmel, veretlenül zárták a csoportkört és kerültek a szombati elődöntőbe.

„Sokat segített az a rengeteg érzelem, ami a pályán ért minket, hogy átlendüljünk a holtpontokon. Néhány taktikai újítást behoztunk, s nyertünk. Büszkék lehetünk arra, ahogy nyertünk” – értékelte röviden mérkőzést a győztes pont után néhány perccel még a pályán Babos Tímea.

A döntőbe jutásért Babosék a hetedik helyen kiemelt ausztrál, kínai páros Samantha Stosur, Csang Suaj ellen lépnek pályára szombaton.

AZ UTOLSÓ LABDAMENET

TENISZ
WTA-VB, PÁROS
VÖRÖS CSOPORT, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 1.) 4:6, 6:2, 10–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik