Wimbledon: Nem egymást okoltuk, csapatként küzdöttünk – Babos Tímea

KLEIN RON (London)KLEIN RON (London)
Vágólapra másolva!
2019.07.09. 19:15
null
A Babos, Mladenovic páros elődöntős Wimbledonban (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Mint arról beszámoltunk, a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a Nicole Melichar, Kveta Peschke duó legyőzésével (2:6, 6:2, 9:7) bejutott a női párosverseny elődöntőjébe a wimbledoni teniszbajnokságon. A magyar hölgy a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, biztos volt benne, hogy a döntő játszmában az ő adogatását nem veszítik el.

 

– A tavalyi negyeddöntőbeli vereséghez képest mivel tartanak most előrébb?
– Összeértünk, különösen mentálisan. Persze, a teniszünk is javul, próbálunk fejlődni és változtatni, de a legfontosabb, hogy egy-egy nehezebb periódus után is pozitívak tudunk maradni. Ez volt a kulcs most is: a borzasztó, érthetetlen első játszma után összeszedtük magunkat, aztán az elszúrt brékelőnyt követően is győztesen jöttünk ki a döntő szettből. Sok fontos pontot veszítettünk el, ám tudtunk előre nézni, nem egymást okoltuk, csapatként küzdöttünk – felelte Babos Tímea a sajtótájékoztatón.

A döntő játszmában 5:4-nél mennyire rezgett a léc?
– Én azt gondoltam, elmegyünk 12:12-ig és rövidítés lesz. Afelől nem volt kétségem, hogy az én szervámat nem veszítjük el, hiszen bréklabdáig sem jutottak. Kiki adogatása döcögött, de leginkább az volt a kérdés, hogy mikor tudunk brékelni. Nem törtünk meg egy pillanatra sem, harcoltunk, és 7:7-nél végül sikerült élni a fogadóelőnnyel. A kettes pálya az idei mumus, kilenc esélyes kapott itt ki, mi is a kettes pályán buktunk el tavaly a negyeddöntőben, ez azért eszembe jutott…

Mi Melicharék erőssége?
– A fű! Ha salakon játszunk ellenük, egész más a mérkőzés. Peschke, aki negyven feletti…

Ma van a 44. születésnapja.
– Pont ma? Szegény, nem volt egy szép ajándék… Ő nagyon jó füvön, zseniálisan üti meg a labdákat az alapvonalról, illetve a lassú, de kellemetlen szerváit is nehéz fogadni.

Mikor tudták meg egyébként, hogy a negyeddöntőben, és nem a negyeddöntőért játszanak?
– Hétfőn edzésnapot tartottam, kondiztam és teniszeztem, aztán elindultam levezetni, amikor Kiki írt, hogy Martic feladta. Mivel hiányoztak meccsek a keddi programból, annak ellenére ma játszottunk, hogy a kiírás szerint szerdán kezdődnek a páros negyeddöntői. Mi azonban ennek örültünk, hiszen meccsre készültünk, csak az ellenfél változott.

Kilenc nap alatt ez volt csupán a harmadik mérkőzése. Ki lehet esni a ritmusból?
– Nekem jól jött ez az időszak, hiszen rengeteget gyakorlunk az edzőmmel, az elmúlt hetekben sok találkozót játszottam füvön, tehát nem volt gond a meccsrutinnal. Vasárnap amúgy kivettünk egy szabadnapot Kikivel, elmentünk a városba kikapcsolódni.

Tavaly is az első kiemeltek voltak Wimbledonban – most másképpen kezelik ezt a helyzetet?
– Az előző négy nagy versenyen döntőztünk a szingapúri világbajnokságot is beleszámítva, rutinosabbak vagyunk és erősebb a kapcsolatunk. Hogy itt „rendes” meccs van, nem szuperrövidítés, az is minket segít. Nagyon pozitívak vagyunk és várjuk a folytatást.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (38 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Melichar, Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik