Wimbledon: Ne beszéljen velem lekezelően! – Konta nekiment a riporternek

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 08:53
A magyar származású brit Konta Johanna két szettben búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjében, ami után az újságírók nem fogták vissza magukat a sajtótájékoztatón. A 19. helyen kiemelt Konta azonban nem hagyta magát!

A két éve még a világranglista negyedik helyén álló Konta jelenleg a 18. pozíciót foglalja el, s bár karrierje során 3 WTA- és 11 ITF-tornát is megnyert, a hőn áhított Grand Slam-siker még sosem sikerült, az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban is az elődöntő volt a legmagasabb lépcsőfok a 28 éves brit számára.

Konta most a nála jóval esélytelenebbnek tartott Barbora Strycovától szenvedett vereséget a negyeddöntőben, ami után a helyi újságírók kemény kérdésekkel várták a teniszezőt, akinek felsorolták a legsúlyosabb hibáit, majd rákérdeztek, mégis mi lehet a baj.

Konta válasza az alábbi volt.

„Nem gondolom, hogy ilyen keményen belém kellene szállni, szerintem elég őszinte vagyok veletek, és mindig elmondom, mit érzek. Ha nem értetek vele egyet, vagy nem tetszik a válaszom, az rendben van, de én továbbra is hiszek abban, ahogy játszom, ahogy versenyzem. Mást nem tudok mondani erre…” – idézi a BBC a teniszezőt.

A riporter azonban itt nem állt meg, és megkérdezte Kontát, ha olyan hibákat követ el, mint ezúttal, vagy épp a Roland Garroson, mégis hogyan akar Grand Slam-versenyt nyerni így a közeljövőben? Már ha egyáltalán ez a cél…

Ez volt az a pillanat, mikor a britnél betelt a pohár.

„Nagyon szépen megkérem, ne beszéljem velem ilyen lekezelően! Ahogy feltette ezt a kérdést, az nagyon lekezelő volt, és tiszteletlen! Profi sportoló vagyok, aki mindent beleadott ma, és ezzel ezt zárjuk is le...” – válaszolt a kérdésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik