Wimbledon: Nadal még nem biztos az indulásában

Vágólapra másolva!
2018.06.11. 19:02
null
Rafa Nadal 2017-ben a 4. fordulóig jutott Wimbledonban (Fotó: AFP)
A világelső, vasárnap óta 11-szeres Roland Garros-győztes Rafael Nadal egyelőre nem biztos abban, hogy pályára lép a július 2-án kezdődő wimbledoni nemzetközi teniszbajnokságon.

 

A spanyol játékos történelmi párizsi sikere után úgy fogalmazott, a következő napokban egyeztetnie kell stábjával, többek között az edzéseit irányító Carlos Moyával a folytatásról.

„Hosszú és mentálisan igen kimerítő volt a salakszezonom, főleg, mert szinte minden tornán a maximális számú mérkőzést játszottam le. Sokat kivett belőlem ez a két hónap” – mondta a 32 éves Nadal.

Az immár 17-szeres Grand Slam-győztes sztár párizsi sikere előtt győzött Monte-Carlóban, Barcelonában és Rómában is, míg Madridban negyeddöntős volt.

„Szeretnék annyi helyen játszani, amennyin csak lehet, de mindenkinek meg kell értenie: időre van szükségem, hogy meglássam, hogy vagyok” – nyilatkozta.

A kétszeres wimbledoni bajnok teniszező emlékeztetett rá, hogy a salakról fűre váltás „igen drasztikus”, s bár korábban sokszor megtette ezt, akkor még „fiatalabb, gyorsabb volt”.

Nadal az idei Australian Openen sérülés miatt feladta a Marin Cilic elleni negyeddöntőt, ezt követően legközelebb csak áprilisban, a Davis-kupában lépett pályára.

Nagy riválisa, a hússzoros GS-bajnok – és Ausztráliában győztes – Roger Federer a teljes salakszezont kihagyta, és az e heti, stuttgarti füves pályás versenyen tér vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik