Wimbledon: Legyen az én kezemben az irányítás – Babos Tímea

Vágólapra másolva!
2018.07.07. 16:23
null
Babos Tímea tudja, közel a világelsőség (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Babos Tímea elégedetten nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, miután Kristina Mladenoviccsal párban könnyedén legyőzte a Nadija Kicsenok, Anastasia Rodionova ukrán, ausztrál duót a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének második fordulójában.

– Az első forduló után kemény folytatásra számított, de magabiztos győzelem lett a vége.
– Nagyon jó meccset játszottunk, a legfontosabb, hogy amikor nehezebb helyzetbe kerültünk, az nem tartott sokáig. Összességében magabiztosan tudtunk nyerni, örülök, hogy jól játszottam, még a hálójátékomon lehetne kicsit javítani. Ha úgy szerválunk, ahogy eddig, akkor kevés eséllyel tudják elvenni az adogatójátékunkat. Örülök, mert két jó teniszező ellen jutottunk tovább, szereztek ők már meglepetéseket az idén – felelte Babos Tímea.

– A hőség mennyiben befolyásolja a játékukat?
– Igen, Wimbledonhoz képest tényleg meleg van, de Ausztráliához képest nem. Inkább a pálya minőségén változtat, az edzőcentrumban szerintem még soha nem koptak el ilyen gyorsan a pályák, a meccspályákat is jobban védik.

– Említette legutóbb, hogy mennyi meglepetés történt Wimbledonban az idén. Pénteken kiesett Jekatyerina Makarova és Csan Latisa is, így kettővel közelebb került a világelsőséghez. Okozott bármiféle plusz izgalmat önben, amikor meglátta, hogy két riválisa elbúcsúzott?
– Nem is láttam, nem szoktam nézni a táblát. Valaki mondta az öltözőben, hogy kiestek. Csan azért Martina Hingis nélkül nem ugyanaz, mint tavaly volt, arról pedig abszolút lemaradtam, hogy Makarova párosban pályára lépett. Nem befolyásol, azt szeretném, hogy az én kezemben legyen az irányítás. Azzal, hogy most nyertünk, megint egy lépéssel én vagyok közelebb. Ne az történjen meg, hogy valaki rosszabbul játszik, és emiatt leszek világelső.

– A labdarúgó-világbajnokság a végéhez közeledik, nézi a mérkőzéseket?
– Nem vagyok focirajongó, nem annyira érdekel, de megnézem. Elkezdődött a Tour de France is, ami szintén nem hoz lázba, viszont az edzőm, Thomas Drouet öt-hat órát képes nézni. Biciklizni és focizni szeretek, de a televízióban egyik sem az én világom.

CSAK ELŐDÖNTŐBE JUTÁS ESETÉN BIZTOS
A második fordulóbeli sikert követő sajtótájékoztatón szóba került, hogy Babos Tímea csak akkor nem lesz világelső párosban Wimbledont követően, ha nem jut el a negyeddöntőig, miközben korábbi társa, a cseh Andrea Hlavácková Barbora Strycová oldalán megnyeri a versenyt.

A magyar teniszező meglepődött ezen, de azt mondta, szeretné, ha Kristina Mladenoviccsal ők győznének Wimbledonban, ezzel a saját kezében tartaná a világelsőség kérdését. Később Babos megkérdezte a női tornákat szervező WTA-t, hogy valóban jó-e a számítás, mire vele azt közölték, hogy az elődöntőig kell jutnia a biztos világelsőséghez – csakhogy a magyar újságíróknak pénteken még mást mondtak az irodában.

A Nemzeti Sport szombaton is érdeklődött az ügyben, a WTA-nál pedig jelezték, a 11. legjobb eredménye (280 pont) még kiesik Babosnak a világranglistán Wimbledon után, így a negyeddöntőért járó 430 pont valójában csak 150 pluszt jelent, ez okozhatta a félreértést – lényeg a lényeg, ha Babos és Mladenovic a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt is behúzza a szezon harmadik Grand Slam-tornáján, Hlavácková eredményétől függetlenül magyar világelső lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik