Wimbledon: itt követheti élőben a teniszbajnokság eseményeit!

Vágólapra másolva!
2019.07.01. 13:08
Az eurosport.hosszabbitas.hu még vasárnap tette közzé, hogy az Eurosport2-n lehet követni az Angol nemzetközi teniszbajnokság eseményeit, mivel a wimbledoni torna közvetítési jogát nem teljes Európára vette meg, azaz nem páneurópai jogot vásárolt, hanem csak a kontinens bizonyos országaira, köztük Magyarország számára.

Tehát amíg Magyarországon az Eurosporté a wimbledoni közvetítési jog, addig például Spanyolországban, Franciaországban vagy Nagy-Britanniában nem. Mindez azt jelenti, hogy amíg egyes országokban füves pályás teniszt láthatnak a nézők két héten át, addig más országokban teljesen más az adásmenet. Ez két különböző adásprogramot jelent, viszont az Eurosport 1 adását nem lehet „ketté bontani”, hiszen ezen időszak alatt egy másik páneurópai jogként megvásárolt sportesemény zajlik, a Tour de France – teszi hozzá az oldal.. Ez két különböző adásprogramot jelent, viszont az Eurosport 1 adását nem lehet „ketté bontani”, hiszen ezen időszak alatt egy másik páneurópai jogként megvásárolt sportesemény zajlik, a Tour de France – teszi hozzá az oldal.

Ennek következében viszont csak az Eurosport 2 adását lehet „ketté bontani”, ami azt jelenti, hogy egy különálló, úgynevezett Eurosport 2 ablakban, amelyet két hétre nyitnak ki, a magyar kábelszolgáltatók ezt a wimbledoni ablakot teszik bele. A cikk hozzáteszi, hogy ha valaki ezt mégsem tapasztalná, jelezze kábelszolgáltatója felé.

A UPC a napokban tette közzé, hogy a Medium Tv-előfizetők számára SD-felbontásban a 84-es, a Medium HD TV- és Plus HD TV-előfizetőknek HD-minőségben a 121-es csatornán elérhető a wimbledoni közvetítés.

A DIGI-nél problémába ütközött a HD-adás átültetése, ezért a cikkünk megírásának pillanatában a nem HD-vel jelzett csatornán lehetett csak követni a teniszbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik