Wimbledon: Federert a második helyen emelték ki a szervezők

Vágólapra másolva!
2019.06.26. 12:56
A világranglista-vezető Novak Djokovicsot az első, a harmadik helyen álló Roger Federert ugyanakkor a második helyen emelték ki a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokság szervezői.

A viadal honlapja emlékeztet rá: a többi tornával ellentétben a wimbledoni kiemelés nemcsak a világranglistás helyezéseken alapul, hanem figyelembe veszi a korábbi évek füves pályás eredményeit is. Ennek köszönhető, hogy a nyolcszoros bajnok svájci világsztár „megelőzte” a kiemelési rangsorban a világranglistán második Rafael Nadalt.

A spanyol teniszező kedden kritizálta a rendszert, mondván, nem tartja jónak, hogy Wimbledon – ahol kétszer diadalmaskodott – az egyetlen torna, amely másféle kiemelési szisztémával dolgozik.

Az előző évben döntős, az ATP-rangsorban nyolcadik dél-afrikai Kevin Anderson lett a negyedikként rangsorolt versenyző, az osztrák Dominic Thiem, a német Alexander Zverev és a görög Sztefanosz Cicipasz egy hellyel hátrébb szorult ahhoz képest, ahol a világranglistán áll.

A nőknél – ahol tavaly a később döntős Serena Williamset a világranglista 183. helyezettjeként is a 25. helyen emelték ki a szervezők – ezúttal a WTA-rangsort vették alapul, így az amerikai szupersztár a 11. helyről várja a pénteki sorsolást.

A tornán egy magyar, Fucsovics Márton biztosan főtáblás, ketten – Balázs Attila és Stollár Fanny – a selejtezőben küzdenek. Babos Tímea és Bondár Anna már a kvalifikáció első körében kiesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik