Babosék az első szettben 2:1-nél vették el az ukrán, ausztrál kettős szerváját, s onnantól magabiztos adogatójátékokkal meg sem álltak a szett megnyeréséig. A magyar, francia páros már 5:2-nél, fogadóként is befejezhette volna a játszmát, de Kicsenokék az első szettlabdát még hárították (6:3).

A második játszmában Babosék két brékkel 3:0-ra elhúztak, utána viszont egyből elveszítették a szervájukat (3:1). Ezek után azonban már nem remegtek meg, adogatóként már csak egy pontot veszítettek, sőt fel tudtak mutatni még egy sikeres fogadójátékot (6:2). A mérkőzés 63 perc alatt véget ért.

Az Australian Open-győztes Babos, Mladenovic kettős a nyolcaddöntőben a 13. kiemelt Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román duóval játszik.

A szerencsés vesztesként főtáblára kerülő, majd az első fordulóban magabiztos győzelmet arató Stollár Fanny, Georgina García Pérez duó 6:2, 6:4-re kikapott a 12. kiemelt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh kettőstől

Stollárék az első játékot öt bréklabdát hárítva még megnyerték, utána azonban sorozatban öt gémet elbuktak, ami az első játszma elvesztéséhez vezetett (2:6). A magyar, spanyol páros a második szett első játékát is megnyerte, majd 1:3-as hátrányba került, s bár 2:5-ről még felkapaszkodott 4:5-re, Melicharék másodszorra már kiszerválták a meccset.

A találkozó 70 percig tartott.

„Másik napon kellett volna játszanunk… – felelte nagyot sóhajtva Stollár Fanny kérdésünkre, hogy miként lehetett volna szorosabb a mérkőzés. – Az ellenfelünk nagyon összeszokott, jó páros, ráadásul ez nem a mi napunk volt, nem éreztük a ritmust. Georgina közölte velem a meccs közben, hogy neki most nem megy a játék. Nehéz innen felállni. A pálya olyan volt, mintha teljesen más borításon játszottunk volna, nagyon rossz minőségű, össze-vissza pattant a labda, de persze nem ezen múlt. A második játszmában öt-négyre feljöttünk, de Melichar szervált, akinek nem tudtuk elvenni az adogatójátékát az egész mérkőzésen. Összességében hasznos volt ez a wimbledoni időszak, most egy hét pihenő, aztán készülök a tengerentúli kemény pályás versenyekre.”

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–N. Kicsenok, Rodionova (ukrán, ausztrál) 6:3, 6:2
Melichar, Peschke (amerikai, cseh, 12.)–Stollár, García Pérez (magyar, spanyol) 6:2, 6:4