Wimbledon: Babos és Mladenovic három játszmában győzött

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 14:08
null
Babosék három játszmában jutottak tovább (Fotó: molcsapat.hu)
A hetes pálya programjának szerdai első mérkőzésén lépett pályára Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a Jessica Pegula, Maria Sanchez amerikai duó ellen. Mladenovic még egyesben is versenyben van Wimbledonban, hiszen sikerrel vette az első akadályt kedden, az MTK teniszezője viszont a selejtezőben kikapott a német Sabine Lisickitől, így sorozatban 20 Grand Slam-főtáblás szereplés után most nincs ott a legjobb 128 között.

 

Az elsőként kiemelt Babosék remekül kezdtek, hiszen 1:1-nél elvették Sanchez adogatójátékát, majd Mladenovic szervájánál két bréklabdát hárítottak – az előnyt a 36 percig tartó játékrész végéig megtartották (6:4).

A második szett már nem indult ennyire jól: a francia teniszező adogatásánál két bréklabdát megint sikerült hárítani, a harmadikat viszont nem, s bár 5:3-nál volt egy fogadóesélye Babosnak és Mladenovicnak is, végül Pegula és Sanchez 34 perc alatt egyenlíteni tudott (6:4, 3:6).

Mladenovicnak a folytatásban is problémája volt a szervájával, 1:1-nél megint bréklabdához jutottak az amerikaiak, ám ezt az idei Roland Garros bajnokai sikerrel hárították. Sőt, 3:2-nél már náluk volt két fogadóelőny, és noha ezekkel nem éltek (egy jó amerikai szerva és egy rossz Babos-fonák miatt), a harmadikkal már igen – két gémre kerültek a továbbjutástól.

A következő játékban ismét bréklabdájuk volt Peguláéknak, ám Mladenovic javított, majd az első kiemelt kettős fogadóként, 1 óra 44 perc után lezárta a mérkőzést (6:4, 3:6, 6:2).

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik