Wimbledon: a világbajnokság árnyékában játszanak?

KLEIN RON (Wimbledon)KLEIN RON (Wimbledon)
Vágólapra másolva!
2018.07.01. 18:11
null
Wimbledonban minden készen áll a kéthetes tornára, amely a vb árnyéka alá kerülhet (Fotó: AFP)
A wimbledoni szervezők ragaszkodnak a hagyományokhoz és a férfi döntő kezdési időpontjához – az összecsapás vége alighanem ütközik majd a labdarúgó-világbajnokság fináléjával.

Wimbledonban nem engednek a hagyományokból.

A világ változik, de a szezon harmadik Grand Slam-tornáján ragaszkodnak a fehér öltözethez, a férfi címvédő nyitó mérkőzéséhez a centerpályán, és a vasárnapi finálé kezdési időpontjához – még akkor is, ha az éppen a labdarúgó-világbajnokságéval ütközik.

Angliában imádják a teniszt, pláne Wimbledont, a sportág legfontosabb versenyét, de az idén biztosan csak második lesz a nézettségi sorban, hiszen a július 3-át várja szinte mindenki, amikor az angolok Kolumbiával találkoznak a nyolcaddöntőben. De hiába a szurkolói igény, az All England Club vezérigazgatója bejelentette, a wimbledoni teniszcentrum egyik kivetítőjén sem nézhetik az összecsapást.

MURRAY VISSZALÉPETT
Sérülése miatt visszalépett a wimbledoni férfi teniszbajnokságtól Andy Murray. A korábbi világelső brit az első fordulóban a francia Benoit Paire-rel csatázott volna.
A 31 éves játékos január csípőműtéte óta csupán három meccsen tudott pályára lépni, és bár pénteken még úgy érezte, hogy Wimbledonban elindulhat, vasárnap visszamondta a szereplését.
„Nagy bánat, hogy vissza kell lépnem Wimbledontól – mondta a kétszeres wimbledoni győztes skót. – Az elmúlt tíz napban jelentős előrelépést tettem az edzések és meccsek során, de a csapatommal való hosszú megbeszélés után, nehéz szívvel úgy döntöttünk, hogy a felépülésem szempontjából egyelőre túl korai lenne egy három nyert szettre menő torna. Mindent megtettünk, hogy időben felépüljek.”

„Az elmúlt években sem láthattak a közösségi területeken labdarúgást, sem Európa-bajnokság, sem világbajnokság idején, és ezen nem is változtatunk – jelentette ki Richard Lewis. Aki jegyet vesz, tudja, hogy ez teniszrendezvény, nem hinném, hogy probléma lesz belőle. Ettől függetlenül szurkolunk Gareth Southgate játékosainak, és sok sikert kívánunk nekik.”

Itt viszont még nincs vége a történetnek. Az egy dolog, hogy az angolok nyolcaddöntőjét sokan nem láthatják majd élőben, de még a fináléról is lemaradnak azok, akik jegyet vettek a wimbledoni döntőre. Merthogy a londoni férfi összecsapás helyi idő szerint 14 órakor kezdődik, míg az oroszországi vb legfontosabb találkozója két órával később – a teniszezők bemelegítését beleszámolva nagyjából 110 perc a különbség, ennél csak két döntő volt rövidebb az elmúlt 20 évben. A wimbledoni vezetőség mindenesetre már most közölte, akkor sem változtatnak az időponton, ha a centerpályán és a moszkvai stadionban is lesz angol érdekelt.

„Őszintén mondom, szóba került a téma, de fél percig sem tartott a megbeszélés. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a wimbledoni döntő délután kettőkor kezdődik és kész. Ragaszkodunk ehhez és a hagyományainkhoz. Ellenkező esetben minden évben nézzük meg, hogy nincs-e éppen atlétika vagy más sportesemény vasárnap délután?” – tette fel a kérdést Lewis, ami azért annyiban feltétlenül csúsztatás, hogy a világbajnoki döntő nézettségéhez egyetlen atlétikai esemény sem mérhető.

Amúgy Anglia Tunézia elleni sikerét az idei vb első fordulójában 18 millióan követték az országban, míg a tavalyi Roger Federer–Marin Cilic döntőt nagyjából 8 millióan.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik