US Open: Thiem elkerülné, hogy fel kelljen hívnia Andy Murrayt

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 09:43
null
„Szinte kétségbeesetten szeretném megnyerni karrierem első Grand Slam-trófeáját” (Fotó: AFP)
Az eddig fantasztikus teljesítményt nyújtó Dominic Thiem a negyedik Grand Slam-döntőjére készül, ellenfele a kétszettes hátrányból fordító Alexander Zverev lesz a US Open vasárnap esti fináléjában. A 22 órakor kezdődő találkozóról élő tudósítást olvashat az NSO-n!

 

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
22.00:
Dominic Thiem (osztrák, 2.)–Alexander Zverev (német, 5.) (Tv: Eurosport1) – élőben az NSO-n!


Ha Chris Evert szerint minden idők legjobb női elődöntőjét rendezték meg csütörtökön a US Openen, akkor egy nappal később valószínűleg a New York-i Grand Slam-torna történetének egyik legalacsonyabb színvonalú mérkőzését vívta a fináléba kerülésért a német Alexander Zverev és a spanyol Pablo Carreno Busta.

A találkozó csak azért volt elviselhető, mert egyszerre ketten nem teljesítettek szörnyen, hanem váltották egymást: 3:6, 0:5-ig Zverev játszott úgy, mint aki csak véletlenül jutott a legjobb négy közé, utána pedig Carreno Busta pukkadt ki teljesen fizikailag.

„Az első két játszma tragédia volt, nem akartam elhinni, amit látok, amikor az eredményjelzőre néztem. Sokan feladták, összezuhantak volna, én viszont talpra tudtam állni. Készülhetek pályafutásom első Grand Slam-döntőjére, a győztes játékos sajtótájékoztatóján beszélhetek, és most csak ez számít”   – jelentette ki a 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3-ra nyerő Zverev, aki még sohasem tudott fordítani kétszettes hátrányból.

Az biztos, hogy a vasárnap magyar idő szerint 22 órától kezdődő összecsapáson nem fér bele két újabb szörnyű játszma, ha fel akarja emelni a trófeát, ellenfele, Dominic Thiem ugyanis stabilan vette az akadályokat – az elődöntőben az eddig szettet sem veszítő orosz Danyiil Medvegyevet búcsúztatta 6:2, 7:6, 7:6-tal.

„Szinte kétségbeesetten szeretném megnyerni karrierem első Grand Slam-trófeáját, mert ha a negyedik döntőmet is elveszítem, az biztosan nyomot hagy bennem. És akkor fel kellene hívnom Andy Murrayt tanácsért, aki ugyanennyit bukott el sorozatban... Saschával barátok és riválisok vagyunk, izgalmas meccseket szoktunk játszani egymással, pokolian kemény feladat vár rám  – mondta a másodikként kiemelt osztrák klasszis, akit ápolni kellett a Medvegyev elleni találkozón, de az online sajtótájékoztatón elárulta, amint kicserélte a cipőjében a talpbetétet, elmúlt a sarokfájdalma, így remélhetőleg ez nem befolyásol semmit a folytatásban.   – Danyiil éppen úgy teljesített, ahogyan az egész versenyen: nagyszerűen! Ez volt pályafutásom eddigi legnehezebb háromszettes győzelme.”

Bár Thiem valóban elbukott három finálét, azt azért érdemes hozzátenni, hogy a verseny aktuálisan legjobb játékosától kapott ki, ráadásul fokozatosan mutatott egyre érettebb produkciót. Két évvel ezelőtt még tükörsimán kapott ki a Roland Garroson a salak királyától, a spanyol Rafael Nadaltól, tavaly viszont már szettet is nyert ellene Párizsban. A harmadik döntőjében, az idei Australian Openen az egyértelmű favorit szerb Novak Djokovics dolgát nehezítette meg, öt játszmában dőlt el a trófea sorsa.

Ha Zverev nem a Carreno Busta elleni mérkőzés első két szettjében látott produkciót ismétli meg, pazar párharcot rendezhetnek a zárt kapus US Open utolsó mérkőzésén, olyat, mint az idei melbourne-i elődöntőben, amelyet Thiem négy remek játszmában nyert meg – az mindenesetre biztos, hogy hat év után először új Grand Slam-bajnokot avatnak a férfiaknál. A nagy hármas, tehát Roger Federer, Nadal és Djokovics uralmáról mindent elárul, hogy a televíziós szakkommentátorként dolgozó John McEnroe azt mondta az elődöntő párharcai után, hogy Thiem 27 évesen még fiatal, miközben ő 25 éves korára megszerezte mind a hét Grand Slam-trófeáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik