US Open: pénzbüntetést kapott a Babos elleni meccsét feladó spanyol

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.30. 14:34
null
Carla Suarez Navarrót megbüntették a Babos elleni meccse után (Fotó: AFP)
Az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői 40 ezer dolláros (12 millió forint) bírsággal sújtották Carla Suárez Navarrót, aki sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését Babos Tímea ellen.

 

A magyar játékos kedden 6:2-re vezetett a 28. helyen kiemelt spanyol ellen, amikor az derékfájdalmakra hivatkozva jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset. Sören Friemel főbíró csütörtökön közölte, hogy Suárez Navarro „nem teljesített a professzionális elvárásoknak megfelelően”, ezért kiszabják rá az első körös visszalépésre vonatkozó büntetést.

Ezt a szankciót tavaly vezették be annak a kiküszöbölésére, hogy a sérülten érkező játékosok feladják első meccsüket a US Openen, majd felvegyék a 128 között búcsúzóknak járó pénzdíjat, amely jelenleg 58 ezer dollár.

A 30 éves spanyol teniszező augusztus elején a torontói verseny második fordulójában is feladta mérkőzését sérülés miatt.

Időközben Babos Tímea is kiesett a US Openről, az amerikaiak 15 esztendős ígérete, Cori Gauff három szettben búcsúztatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik