Babos Tímea pozitívan értékeli amerikai túráját (Fotó: MTI)

 

– A második játszma közepéig szinte egyedül hozta a mérkőzést a párosuknak. Érezte a pályán, hogy társának, Kristina Mladenovicnak most nem annyira megy a játék?
– Nem, nem gondolom, hogy ezt kellene kiemelni – felelte újságírói kérdésre Babos Tímea (MTK) az elveszített negyeddöntőt követő sajtótájékoztatón. – Igen, annak örülök, hogy jól ment a játék, és egyre jobban teljesítettem a US Open alatt. A két klasszis teniszező ellen úgy tűnt, tudom őket dominálni az alapvonalról, a szervám működött, jól ritörnöztem. De Kikinek is voltak jó megoldásai! Sajnos az adogatása kevésbé működött, de ő elmondta korábban, hogy egyesben is sokszor brékeltek ellene – két ilyen nagyszerű teniszező ellen, mint Azarenka és Barty, a második szerva nagyon kevés. Sajnálom, hogy így alakult ez a mérkőzés, de összességében nekem nagyon pozitív volt ez a US Open, mert javult a játékom.

– A harmadik játszma elején még volt két fogadóelőnyük, aztán megfordult a mérkőzés. Mi történt?
– Szerintem nem ott fordult meg. Volt egy-egy jó labdamenet, amit mi nyertünk meg, de azt inkább csak felvillanásnak mondanám. Sajnálom, hogy egyiket sem tudtuk értékesíteni, ám akkor már ők irányították a találkozót.

– A döntő szett közepén láttak reményt a győzelemre? Fordítottak már hasonló hátrányból…
– Amikor visszabrékeltünk és én adogattam, igen. Sajnos abban a gémben nekem is szétesett a szervám… Küzdöttünk, próbáltunk visszajönni a meccsbe, ott lett volna még némi esély, de azért a lélektani előny már náluk volt.

– Az amerikai edző, Michael Joyce hatása, hogy sokkal pozitívabban dolgozza fel ezeket a mérkőzéseket?
– Könnyebb úgy pozitívan feldolgozni, hogy jól játszom. Nyilván, ha nagyon sokat hibázom, akkor más a helyzet. Persze, mindig lehet és kell is javítani, de nekem az az igazán fontos, hogy jó úton haladok, nagyon bízom a csapatomban.

– Az elmúlt napokban megfázással küzdött. Jobban van?
– Szerencsére igen, a meccs előtti éjjel már tudtam aludni. Most meg lesz néhány nap pihenőm.

– Mikor volt legutóbb otthon?
– Wimbledon után volt három-négy napom, azóta nem. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a jövő héten nem versenyzem, hanem hazautazom Sopronba és Budapestre, aztán az edzőmmel Szöulban találkozunk.

– Pozitív érzésekkel csomagol össze?
– Abszolút, nagyon örülök az amerikai túrának, hiszen sok mérkőzést nyertem meg, javult a játékom, a mozgásom. A US Openen remek teniszezőket győztem le, olyanokat is, akiket korábban még sohasem tudtam. Ezek pozitív dolgok, és ahogyan említettem, megnyugtat az az út, amin a csapatommal haladunk.

US OPEN, NEW YORK (57 238 700 dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty (fehérorosz, ausztrál, 8.)–Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 2:6, 7:5, 6:1 

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron