US Open: Medvegyev legyőzte Rubljovot, ismét elődöntős

Vágólapra másolva!
2020.09.09. 23:42
null
Másodszor játszhat a US Open döntőjéért (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló US Open férfi egyesének utolsó előtti negyeddöntőjében a két orosz, a tizedik kiemelt Andrej Rubljov és a 3. helyen rangsorolt Danyiil Medvegyev találkoztak és vívtak egymással egy háromszettes, két és fél órás mérkőzést, amelyet a tavalyi döntős Medvegyev nyert meg 7:6, 6:3, 7:6-ra.

Az első játszmában egyetlen bréklabdát sem láthattunk, így kereken egy óra alatt jutottek el a felek a rövidítésig, legalábbis a tiszta játékidőt tekintve, Rubljov 6:5-ös vezetésénél, a 12. játék kezdetekor ugyanis váratlanul megszűnt a tévés közvetítés, és az internetes eredménykövetők is leálltak. Néhány perc alatt kiderült, hogy New Yorkban a torna helyszínének környékén hatalmas áramszünet okozott gondokat. A mérkőzés folytatásához és a tv-s közvetítésekhez szükséges erőforrásokat sikerült hamar helyreállítani, így Medvegyev adogatójátékával folytatódhatott az összecsapás.

US OPEN 2020
Az év második Grand Slam-tornájának párosításai és eredményei.

FÉRFI EGYESNŐI EGYES

Az áramszünet annyi nyomot azért hagyott az Arthur Ashe Stadionban, hogy a játékosok által kért challenge-ek esetén nem láthatták a kivetítőn a visszajátszásokat. A rövidítésben Medvegyev hamar hátrányba került, ám hiába volt 6–3-nál három szettlabdája is Rubljovnak, Medvegyevé lett a szett, miután zsinórban öt pontot csinált, és 8–6-tal vitte a rövidítést.

A második játszmában továbbra is stabilan hozott adogatójátékokat láthattunk, bréklabdának nyoma sem volt, egészen a hatodik játékig, amikor Medvegyev első lehetőségét kihasználva elvette ellenfele adogatójátékát.

Ezzel nagy lépést tett a játszma megnyerése felé, mivel Rubljovban még mindig benne volt, ahogy elbukta az első szettet, ráadásul a másodikban fogadóként összesen kettő pontot nyert addig. Szóval a visszabrékre körülbelül annyi esélye volt, mint falónak az Epsomi Derbyn. Nem is sikerült az ekkor már káromkodásért is figyelmeztetést begyűjtő Rubljovnak, az egy brék és 32 perc is elég volt Medvegyevnek a második játszma 6:3-as megnyeréséhez.

A harmadik játszma az elsőhöz hasonlított, mind a ketten szállították saját adogatásaikat, így ismét jöhetett a rövidítés. Ebben némi bizonytalanság után ismét Medvegyev bizonyult jobbnak és második meccslabdáját – fogadóként – már kihasználta. Ezzel egymást követő második évben is bejutott az elődöntőbe, ahol a 2. kiemelt Dominic Thiem és a 21. kiemelt Alex de Minaur meccsének győztese lesz az ellenfele.

 


 

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Medvegyev (orosz, 3.)–Rubljov (orosz, 10.) 7:6, 6:3, 7:6
Később
De Minaur (ausztrál, 21.)–Thiem (osztrák, 2.)
Kedden

Carreno Busta (spanyol, 20.)–Shapovalov (kanadai, 12.) 3:6, 7:6, 7:6, 0:6, 6:3
A. Zverev (német, 5.)–Coric (horvát, 27.) 1:6, 7:6, 7:6, 6:3

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 3.)–Pironkova (bolgár) 4:6, 6:3, 6:2
Később

Azarenka (fehérorosz)–Mertens (belga, 16.)
Kedden

Brady (amerikai, 28.)–Putyinceva (kazah, 23.) 6:3, 6:2
Oszaka (japán, 4.)–Rogers (amerikai) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik