US Open: Fucsovics bolíviai, Balázs kazah, Babos amerikai ellenfelet kapott

Vágólapra másolva!
2020.08.27. 18:29
null
Fucsovics még nem játszott Dellien ellen (Fotó: AFP)
Elkészült a női és férfi egyes sorsolása a hétfőn kezdődő US Openre: a férfiaknál Fucsovics Márton a bolíviai Hugo Dellien, Balázs Attila a kazah Mihail Kukuskin ellen kezd, a nőknél Babos Tímea a 7. kiemelt Madison Keys ellen játssza első fordulós meccsét.


Nem lehetnek maradéktalanul elégedettek teniszezőink a sorsolással, hiszen ugyan Fucsovics Márton számára – elméletileg – nem jelenthet megoldhatatlan feladatot a világranglistán 93. helyen álló bolíviai Dellien legyőzése, a második körben azonban ismét – a héten egyszer már legyőzött korábbi világbajnok – Grigor Dimitrovval mérkőzhet meg – feltéve, hogy a bolgár túljut az amerikai Tommy Paulon.

Balázs Attila már nem volt ilyen szerencsés, bár a világranglista-helyezés alapján Balázs az esélyes, a kazah Mihail Kukuskin a jelenlegi 90. helyénél azért jobb játékos, igaz, idén a pandémia miatti leállás előtt mindössze egyetlen nyert meccset tudott felmutatni. Ennek a mérkőzésnek a győztese az amerikai Ulises Blanch és a 13. kiemelt chilei Cristian Garín találkozójának nyertesével csap össze a második fordulóban.

Sem Fucsovics Márton, sem Balázs Attila nem találkozott még a most útjukba került ellenfelével, szemben velük Babos Tímea jól ismerheti a 7. kiemelt Madison Keyst, noha nem feltétlenül őriz róla kellemes emlékeket: a 27 éves magyar lány eddig négy alkalommal mérkőzött meg a világranglistán 13. helyet elfoglaló és nála két évvel fiatalabb amerikaival, és egy győzelem mellett háromszor kikapott tőle. Mondani sem kell, a mérkőzésnek nem a világranglista 101. helyén álló Babos az esélyese, a győztesre a svájci Jil Teichmann és a spanyol Aliona Bolsova mérkőzésének nyertese vár.

A férfiaknál az első kiemelt szerb Novak Djokovics a bosnyák Damir Dzumhur ellen kezdi meg a szereplést, míg a nőknél elsőként rangsorolt Karolína Plísková az ukrán Anhelina Kalinina ellen kezd.

Az idei US Openen nem rendeznek selejtezőket, az első forduló augusztus 31-én, hétfőn kezdődik, a pontos menetrendet később ismertetik a szervezők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik