US Open: egymás ellen készül a két Williams nővér

Vágólapra másolva!
2018.08.30. 14:09
Mivel szerdán Serena és Venus Williams is bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába, így egymás ellen lépnek pályára a New York-i Grand Slam-tornán.

Az egykori világelső Williams-testvérek közül előbb Venus (16. helyen kiemelt) biztosította a helyét a 32 között azzal, hogy két szettben legyőzte az olasz Camila Giorgit. Később, az esti programban húga, Serena (17.) a német Carina Witthöftöt verte meg.

„Nagyon balszerencsés, hogy már most találkozunk. Mindig jobbá tesszük a másikat, a legjobbat hozzuk ki egymásból. Azt hiszem, ehhez már hozzászoktunk” – mondta a magyar idő szerint csütörtök hajnali győzelme után Serena Williams. Hozzátette: nagyon sajnálja, hogy a torna ilyen korai szakaszában kell nővére ellen pályára lépnie, jobb lett volna később.

„A torna korai szakaszában vagyunk még, mindkettőnknek az a célja, hogy egyre jobban és jobban játsszunk. Nehéz sorsolás mindkettőnknek” – nyilatkozta Venus.

Ez lesz a harmincadik összecsapásuk, a hatszoros US Open-bajnok Serena 17–12-re vezet, míg a Grand Slamek tekintetében 10–5 az állás a javára. Legutóbb a tavalyi Australian Open döntőjében mérkőztek egymással, akkor Serena – már várandósan – két szettben győzött.

Az újabb Williams-párharc pénteken lesz, magyar idő szerint várhatóan éjszaka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik