US Open: belga, fehérorosz győzelem a női párosoknál

Vágólapra másolva!
2019.09.08. 20:47
null
Első GS-torna-győzelmüket szerezték meg Mertnesék (Fotó: Getty Images)
Az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosának döntőjét a 4. helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz kettős nyerte meg 7:5, 7:5-re a negyeddöntőben Babos Tímeáékat búcsúztató Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty fehérorosz, ausztrál duó ellen.

 

Egy évvel ezelőtt Ashleigh Barty CoCo Vandeweghe-gel az oldalán a fináléban három meccslabdát hárítva diadalmaskodott a US Openen Babos Tímeát és Kristina Mladenovicot legyőzve, akiket ezúttal is legyőzött a fináléig tartó menetelés során, immár a fehérorosz Viktorija Azarenkával párban.

A döntőben aztán, ahogy egy évvel ezelőtt, ismét elvesztette az első játszmát az ausztrál hölgy és fehérorosz partnere, miután az egyaránt első GS-győzelmére készülő belga Elise Mertens és fehérorosz társa, Arina Szabalenka a szett végén sokkal jobban koncentrálva teniszezett – s négy játék után brékváltást követően, 5:5-nél ismét elvette ellenfele adogatását, majd behúzta a 49 percig tartó játszmát.

A második szettben nem vártak a felek annyit a brékváltással: előbb az adogatást kezdő Azarenkáék, majd Mertensék is elvesztették szervajátékukat, majd 5:5-ig megint mindenki hozta a magáét. Ekkor viszont Mertensék ismét brékelni tudtak, majd ismét gyorsan lezárták a játszmát – amely szintén 49 percig tartott –, amivel mindketten első GS-győzelmüket aratták.

US OPEN
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 4.)–Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty (fehérorosz, ausztrál, 8.) 7:5, 7:5

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik