US Open: az első játszmát elbukta, mégis döntőt vívhat

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 01:22
null
Kevin Anderson keményen megküzdött a győzelemért (Fotó: AFP)
A dél-afrikai Kevin Anderson négy játszmában legyőzte a spanyol Pablo Carreno Bustát az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnoksága (US Open) férfi egyesének első elődöntőjében szombatra virradóra, így életében először bejutott egy Grand Slam-torna fináléjába.

 

Az első játszmában 3:3-ig mindkét fél nyerte a saját adogatását, akkor azonban – Kevin Anderson kettős hibáját és két rossz ütését meglovagolva – Pablo Carreno Busta brékelt, és ezt jó szervagémekkel szettgyőzelemre váltotta. Anderson neve mellé 14 ki nem kényszerített hiba került, Carreno csupán egy ilyet követett el addig.

A második játszmában elsőként a dél-afrikai nyerte el ellenfele adogatását (3:1), csakhogy a spanyol azonnal korrigált, így a szett majdnem rövidítésbe torkollott. De csak majdnem, hiszen Carreno Busta a döntő pillanatokban kettős hibával vermet ásott magának, és nem is tudott kimászni belőle – a torna során először (16:0 után) játszmát veszített.

Aztán még egyet. Anderson egyre magabiztosabban teniszezett, megint a negyedik játékban vette el spanyol riválisa adogatását, csakhogy ezúttal „nem adta vissza” – összesítésben máris nála volt a játszmaelőny. A dél-afrikai kilenc ászt kalapált be ebben a szettben, csak kettővel kevesebbet, mint az első kettőben összesen.

A negyedik játszmában 2:2-nél jött el a szervalopás pillanata, majd saját adogatását behúzva Anderson megugrott 4:2-re, és bár nagy erőket mozgósított, hogy fogadójátékkal zárja le a mérkőzést – 40:0-ről visszajött és több gémlabdát hárított 5:3-nál –, végül egy izzadtságos szervagémmel tette meg ezt, első meccslabdáját értékesítve. Az utolsó ütés a spanyolé volt, a labda a hálóban kötött ki.

US OPEN (50 400 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Anderson (dél-afrikai, 28.)–Carreno Busta (spanyol, 12.) 4:6, 7:5, 6:3, 6:4
A Nadal (spanyol, 1.)–Del Potro (argentin, 24.) mérkőzésről szombat reggel számolunk be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik