Tenisz, WTA-vb: címvédőhöz méltó rajt S. Williamstől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 23:34
null
Serena Williams győzelemmel rajtolt Isztambulban (Fotó: Reuters)
Győzelemmel kezdett a címvédő Serena Williams az Isztambulban zajló WTA-világbajnokságon: az amerikai teniszező két könnyű szettben verte meg a német Angelique Kerbert. Petra Kvitová szintén két játszmában győzte le Agnieszka Radwanskát.

 

Viktorija Azarenka győzelmével kezdődött az Isztambulban zajló WTA-világbajnokság: a fehérorosz teniszező két szettben győzte le Sara Erranit. Az olasz játékos 5:2-re vezetett az első játszmában, ám nem tudta kiszerválni a szettet, amelyet végül rövidítésben elbukott, majd a másodikban már nem volt esélye.

A keddi játéknap második meccsén Serena Williams szinte kifogástalan tenisszel győzte le Kerbert. A német teniszező a második szett elején egymás után két kettős hibát is vétett, így elveszítette adogatását, majd a hetedik gémben is vétett egyet, amivel három meccslabdához juttatta a címvédőt. Az amerikai ki is használta, így 74–4-re javította idei mérlegét.

„Jól sikerült a mai este. Mindig jó korán itt lenni, bár túl korán nem, szeretek ismerkedni a körülményekkel. Ráadásul már játszottam itt, ami azt hiszem, segített" – nyilatkozta a találkozó után Serena Williams. Kerber elmondta: 32 éves ellenfele hihetetlenül játszott, esélye sem volt ellene.

A harmadik (és egyben utolsó) keddi mérkőzésen Petra Kvitová korán elvette Agnieszka Radwanska adogatását mindkét szettben, így visszavágott a lengyelnek, aki tavaly ugyanitt, ugyanezen a tornán két játszmában legyőzte ő – majd a cseh teniszező visszalépett.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG 2013, ISZTAMBUL (kemény pálya, 6 millió dollár)
PIROS-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Williams (amerikai, 1.)– Kerber (német, 8.) 6:3, 6:1
Kvitová (cseh, 5.)– A. Radwanska (lengyel, 3.) 6:4, 6:4

KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNY
Azarenka (fehérorosz, 2.)– Errani (olasz, 6.) 7:6, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik