Tenisz: visszavonul a korábbi világelső Marija Sarapova

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 14:25
null
Marija Sarapova bejelentette visszavonulását (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását a korábbi világelső, ötszörös Grand Slam-tornagyőztes teniszező, Marija Sarapova. Az orosz játékos krónikus vállsérüléssel bajlódik, ezért nem folytatja az élsportot.

 

Marija Sarapova másfél éve küszködik krónikus vállsérüléssel – egyébként korábban is rendszeresen voltak vállfájdalmai –, amit az elkopott, elszakadt ínszalagok okoztak. A konzervatív kezelés nem járt sikerrel. Tavaly februárban megoperálták, több hónapot kihagyott, a világranglistán a 373. helyre csúszott vissza. Szerdán a vanityfair.com oldalon érzelmes búcsúlevélben jelentette be visszavonulását.

„Hogyan hagyod magad mögött az egyetlen életformát, amit ismersz? Hogyan hagyod ott a teniszpályákat, amiken gyerekkorod óta edzel? A sportágat, ami könnyeket és elmondhatatlan örömet okozott neked, és amiben családra leltél, a szurkolók pedig 28 évig elkísértek? Számomra új ez az egész, bocsássanak meg! Tenisz, most búcsút intek neked” – írja a 32 éves Marija Sarapova.

A teniszező 2004 és 2012 között mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte (a londoni olimpián egyéniben ezüstérmes lett), majd 2014-ben másodszor is győzni tudott a Roland Garroson. 2016 márciusában pozitív doppingtesztet produkált, ami miatt két évre eltiltották – büntetését később 15 hónapra redukálták. 2017-es visszatérése után Tiencsinben aratta karrierje 36. WTA-tornagyőzelmét – ez az utolsónak is bizonyult. Az idén két mérkőzést játszott, mind a kettőt elveszítette – az Australian Openen Donna Vekic két szettben győzte le.

Karrierje során több mint 38 millió dollárt keresett a tornák pénzdíjaiból, amivel a nőknél harmadik az örökrangsorban a Williams testvérek mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik