Tenisz: Venus és a gorillatenisz? – Kirúgták a kommentátort

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 17:58
null
Venus Williamset nem zökkentették ki a történtek, a döntőig menetelt az idei Australian Openen (Fotó: AFP)
Doug Adler, a csatorna korábbi teniszkommentátora beperli az ESPN-t, amiért az rasszizmusra hivatkozva elbocsátotta. Adler szerint félreértették, és Venus Williams taktikájára nem a gorilla, hanem a gerilla szót használta.

Több néző is rasszizmussal vádolta meg Doug Adlert, miután az idei Australian Open második fordulójában lejátszott Venus Williams–Stefanie Vögele mérkőzésen szerintük a kommentátor a gorilla szót használta az afroamerikai játékossal kapcsolatban.

A BBC cikke szerint Adler elnézést kért, ugyanakkor nyomatékosan kijelentette, hogy a következőt mondta az ominózus mérkőzésen (szabad fordításban): „Venus bement, és gerilla fokozatba kapcsolt.”

Hiába védekezett, az ESPN-től elbocsátották.

David M. Ring, Adler ügyvédje szerint a gerillatenisz elterjedt kifejezés a sportágban az agresszív játék leírására. A jogi szakember az Andre Agassi és Pete Sampras főszereplésével készült emlékezetes reklámfilmet is felidézte, amely a gerillatenisz néven futott.

AGASSI ÉS SAMPRAS GERILLATENISZES BEMUTATÓJA NEW YORK UTCÁIN

Adler 2008 óta volt az ESPN alkalmazottja, korábban már hat évig profi teniszkommentátorként dolgozott. Elmondása szerint lelkileg nagyon megviselte, hogy rasszizmussal vádolták meg. A BBC által megkeresett ESPN nem kommentálta az esetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik