Tenisz: űrjáték! Nadal Murrayt is legyőzte Monte-Carlóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 15:58
null
Rafael Nadal újra a réginek tűnik, nem ismert elveszett labdát (Fotó: Action Images)
A nyolcszoros győztes spanyol Rafael Nadal jutott elsőként a monte-carlói férfi tenisztorna döntőjébe, miután szetthátrányból fordítva legyőzte a 2. helyen kiemelt brit Andy Murrayt.

 

A két klasszis 23. alkalommal nézett egymással farkasszemet, és eddig a korábbi világelső magabiztos fölénye rajzolódott ki a párharcban (16–6).

Az elmúlt években a sérülései miatt rengeteget küszködő Nadal, úgy tűnik, ismét a régi, gyakorlatilag teljesen reménytelen labdameneteket tartott életben, de Murray is fantasztikus formában játszott, félelmetesen kreatívan váltott többször is a játékokon belül, így nagyszerű labdameneteket láthatott a közönség.

A brit 3:2-es előnyénél elvette a spanyol szerváját, majd két bréklabdát hárítva hozta a sajátját, és egy újabb sikeres fogadógémmel megnyerte az első szettet (2:6).

A második játszma egy gyors brékváltással indult, majd 3:3 után Nadal ismét elvette Murray adogatását, a sajátját két fogadólabdáról megfordította, végül 5:4 után kiszerválta a döntő felvonást (6:4).

Ott pedig alaposan bekezdett: rögvest három bréklabdával nyitott, és bár ezeket még hárította ellenfele, a negyedikkel Nadal előnybe került, aztán 3:1-nél újra elvette Murray játékát – innentől pedig már nem volt visszaút utóbbi számára (6:2).

Nadal ellenfele a fináléban a francia Gaël Monfils lesz, aki két sima szettben legyőzte honfitársát, Jo-Wilfried Tsongát.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (4 094 505 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 5.)–Murray (brit, 2.) 2:6, 6:4, 6:2
Monfils (francia, 13.)–Tsonga (francia, 8.) 6:1, 6:3
A DÖNTŐBEN
Monfils (francia, 13.)–Nadal (spanyol, 5.)

WTA-TORNA, BOGOTÁ (226 750 dollár, salak)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Soler-Espinosa (spanyol)–Goncalves (brazil) 6:4, 6:7, 6:2
Falconi (amerikai, 5.)–Arruabarrena-Vecino (spanyol, 4.) 6:3, 4:6, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik