Tenisz: Thiem bealudt, majd hengerelt a barcelonai döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 18:03
null
Thiem a 13. tornagyőzelmét aratta (Fotó: AFP)
A harmadik helyen kiemelt osztrák Dominic Thiem legyőzte a nyolcadikként rangsorolt orosz Danyiil Medvegyevet a barcelonai salakpályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében.

 

Az első játszmában az orosz teniszező 3:0-ra elhúzott, de a folytatásban már csak egyetlen játékot tudott nyerni, így a Rafael Nadalt is kiejtő Thiem 74 perc után pályafutása 13. ATP-torna-győzelmét ünnepelhette. Medvegyev a nyolcadik fináléjában a harmadik vereségét szenvedte el.

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (2 746 455 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Thiem (osztrák, 3.)–Medvegyev (orosz, 7.) 6:4, 6:0

A cseh Petra Kvitová két szettben legyőzte az észt Anett Kontaveitet a stuttgarti döntőben. A két játékos hatodszor találkozott egymással, és a harmadik helyen kiemelt Kvitová negyedszer győzött, egyben 27. alkalommal nyert WTA-tornát.

WTA-TORNA, STUTTGART (886 077 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Kvitova (cseh, 3.)–Kontaveit (észt, 8.) 6:3, 7:6 (7–2)

Olasz győztest avattak Budapesten (Fotó: Török Attila)
Olasz győztest avattak Budapesten (Fotó: Török Attila)



Az olasz Matteo Berrettini három szettben legyőzte a szerb Filip Krajinovicsot a budapesti fináléban. A világranglistán 55. helyezett Berrettini hat ászt szervált az 1 óra 48 perces mérkőzésen. Mindkét játékos másodszor játszhatott döntőt ATP-tornán: az olasz teniszező másodszor győzött, a selejtezőből indult szerb (105.) viszont másodszor veszített.

A párosok versenyét a harmadik helyen kiemelt brit Neal Skupski, Ken Skupski duó nyerte két szettben a Wesley Koolhof, Marcus Daniell holland, új-zélandi kettőssel szemben. A brit testvérpár – amely az első körben a szabadkártyás Valkusz Mátét és a szerb Nenad Zimonjicsot búcsúztatta – idei harmadik döntőjében megszerezte karrierje második tornagyőzelmét.

ATP 250-ES TORNA, BUDAPEST (586 140 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Berrettini (olasz)–Krajinovics (szerb) 4:6, 6:3, 6:1
PÁROS, DÖNTŐ
N. Skupski, K. Skupski (brit)–Koolhof, Daniell (holland, új-zélandi) 6:3, 6:4

A hatodik helyen kiemelt horvát Petra Martic nyert Isztambulban. Martic a cseh Markéta Vondrousovát győzte le, ezzel pályafutása első WTA-tornagyőzelmét ünnepelhette a harmadik fináléja után.

WTA-TORNA, ISZTAMBUL (250 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Martic (horvát, 6.)–Vondrousová (cseh) 1:6, 6:4, 6:1
PÁROS, DÖNTŐ

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Guarachi, Santamaria (chilei, amerikai) 6:1, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik