US Open: „Thiem, a szenvedés bajnoka” – nemzetközi sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 09:37
null
Alexander Zverev és Dominic Thiem a döntő után (Fotó: MTI/AP/Frank Franklin II)
A nemzetközi sajtó főként az első Grand Slam-trófeáját megszerző Dominic Thiemet méltatta, miután az osztrák játékos vasárnap megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesét úgy, hogy kétszettes hátrányból fordítva legyőzte a német Alexander Zverevet.

 

AUSZTRIA

Kronen Zeitung
„Thiem osztrák sporttörténelmet írt ezzel a drámailag felülmúlhatatlan döntővel. Szeptember 13. mindig is ünnepnap lesz a 27 éves játékosnak.”

Kurier
„A siker és a kudarc jelenti a különbséget az álom és a valóság között. Thiem előtt nincs több akadály, ő már valóra váltotta élete álmát. Thomas Muster 1995-ös párizsi diadala után második osztrákként szerzett Grand Slam-trófeát – ő is 27 évesen.”

FRANCIAORSZÁG

L’Équipe
„Dream Thiem.”

SPANYOLORSZÁG

Mundo Deportivo
„Thiem az új bajnok, aki hősies fordítást mutatott be Zverev ellen.”

Marca
„Thiem az első új győztes, akit megkoronáznak egy Grand Slamen, mióta hat éve Marin Cilic véghez vitte ugyanezt Flushing Meadowsban.”

ANGLIA

Daily Mail
„Az ötödik szett drámai rövidítése jelentette a hatéves várakozás végét, új Grand Slam-bajnoka lett a férfi tenisznek.”

SVÁJC

Tagesanzeiger
„Thiem, a szenvedés bajnoka.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport
„Thiem volt a jobb, aki kétszettes hátrányt dolgozott le. Ez a diadal annak járt, aki bátrabban és több hidegvérrel játszott. Mindkettőjükben túl nagy volt a félelem a győzelemtől és a vereségtől is, ami megbénította a meccset. Az eddigi legjobb teniszét nyújtó Zverev csak magának tehet szemrehányást, mert kétszettes előnyben volt, majd az ötödikben 5:3-nál esélye volt adogatóként befejezni a mérkőzést.”

Corriere dello Sport
„Djokovics, Nadal és Federer nélkül újoncavatással zárult a US Open. A Grand Slam-tornák történetének 150. bajnoka az osztrák Dominic Thiem, aki öt szettben verte meg német jó barátját, Alexander Zverevet. Ez az első alkalom, hogy valaki kétszettes hátrányból fordítva nyer US Opent a profik 1968-as beengedése óta.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik