Tenisz: szupermarketben dolgozik a német Grand Slam-győztes

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2020.05.02. 12:50
null
A párosban tavaly Roland Garrost nyerő játékos, Kevin Krawietz nem a szokványos módon segít (Fotó: Twitter)
A francia nyílt teniszbajnokságot tavaly Andreas Mies oldalán megnyerő Kevin Krawietz nem anyagi nehézségei miatt segít az áruházban, ahová barátja felhívására szegődött dolgozni.

 

Sok sportoló, így a magasabban jegyzett teniszezők egy része is anyagi támogatást nyújt a koronavírus-járvány megfékezéséért vívott maratoni küzdelemben. A német Kevin Krawietz, aki tavaly Andreas Mies párjaként megnyerte a Roland Garrost, úgy döntött, inkább munkába áll lakóhelye egyik szupermarketjében.

Nagyon unatkoztam a korlátozások miatt, és az egyik barátom a Lidl nevű cégnél dolgozik. Viccből megemlítette nekem és egy korábbi játékostársamnak, Hannes Wagnernek, hogy munkaerőt keresnek a helyi szupermarketbe. Aztán mondta, hogy ha tényleg akarom, lenne nekem meló, de három napon belül el kéne kezdenem, mire úgy döntöttem, megpróbálom. Új tapasztalatot kerestem, s bár ez nem ugyanolyan, mintha orvos lennék, a közösség segítése szempontjából jelenleg egy szupermarketben dolgozni is nagyon fontos feladat” – hangsúlyozta Krawietz a Sportsmailnek és hozzátette, nem anyagi okok miatt vállalta el a munkát, a megélhetésével a remekül sikerült 2019-es esztendő okán semmi gondja sincs a páros-világranglistán 13. játékosnak.

Hozzátette, mikor megtapasztalta, milyen érzés egy áruházban tevékenykedni, eldöntötte, soha többé nem panaszkodik bizonyos dolgok miatt, amiket a tenisz kapcsán él át, például a labdák minőségére, az időjárásra vagy az utazásra, mert nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy azt a sportágat űzheti, amellyel valóra válthatta az álmait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik