Tenisz: Szintai két játszmában búcsúzott a BOK-csarnoktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 19:21
A budapesti BOK-csarnokban zajló férfi challenger-tenisztorna első fordulójában az életében először ATP-versenyen főtáblára jutó 21 éves Szintai Dávid két játszmában 6:3, 6:4-re kikapott a világranglistán 284. helyen álló szerb Danilo Petrovicstól.

A Davis-kupa-válogatottban a hétvégén, a frankfurti selejtezőben bemutatkozó Szintai hétfőn Alessandro Begával csapott össze a BOK-csarnokban s győzte le olasz ellenfelét gigászi, 3 óra 5 perces csatában.

Így a világranglistán még nem jegyzett Szintai az ATP-világranglistán a 284. szerb Danilo Petroviccsal találkozott, akivel négy és fél éve találkozott már egyszer, az akkor 23 éves Petrovics a szerbiai Future-tornán 6:2, 6:4-re győzött a 17 éves magyar fiúval szemben, s végül a tornát is megnyerte.

Most azonban a hétvégi Davis-kupa-szerepléstől még felvillanyozott állapotban, ám több sérüléssel bajlódva pályára lépő Szintai sokkal inkább megnehezítette ellenfele dolgát, mint négy évvel ezelőtt, s ugyan szintén két játszmában búcsúzott, de a 92 percig tartó mérkőzésen nem vallott szégyent, s emelt fővel távozhatott a tornának otthont adó BOK-csarnok centerpályájáról.

HUNGARIAN CHALLENGER OPEN, BOK-CSARNOK (42 ezer euró, kemény pálya)
1. FORDULÓ
Danilo Petrovics (szerb)–Szintai Dávid 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik