Tenisz: százak ünnepelték hétfőn Györe Lászlót Zentán

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 19:21
null
Györe Lászlót (jobbra, kék kabátban) százak ünnepelték Zentán (Fotó: Révész Róbert)
A vajdasági Zenta városa rendkívül büszke lehet sportolóira. Nemanja Nikolics, a Chicago Fire csatára és a világbajnok birkózó Nemes Viktor előtt a népszerűségi versenyben talán átvette a vezetést Györe László teniszező, akit hétfőn több száz zentai fogadott a város főterén található szökőkútnál.

A teniszező megnyerte a riói 500-as tenisztornát, Sao Paulóban elődöntőt játszott, Indian Wellsben a legjobb 32 között búcsúzott. A győzelmeknek köszönhetően a 23 éves teniszező egy hónap alatt a világranglista 90. helyéről a 31. pozícióba tornázta fel magát.

A teniszvilág szívébe nagyon gyorsan belopta magát a csendes, szűkszavú játékos, aki a riói trófea átvétele után elmondta, hogy az édesanyját 17 évesen veszítette el (abban az évben megnyerte az Orange Bowlt, az ifjúsági teniszezők nem hivatalos világbajnokságát), 2018 decemberében pedig az édesapja is elhunyt, de hisz abban, hogy a szülei látják manapság játszani, és büszkék a sikerére.

Az ünnepélyes fogadás előtt újságírói kérdésekre válaszolt, s elmondta, nagyon sikeres időszakon van túl, s hogy ez így legyen, azért nagyon sokat dolgozott, küzdött, s egy kis szerencse is kellett a riói tornagyőzelemhez.

„Már a torna előtt tudtam, hogy remek formában vagyok, éreztem, hogy sikerülhet jó eredményt elérni – nyilatkozta Györe, aki azt is hozzátette, az edzésmennyiségen és az eddigi felkészülésen sem kíván változtatni. – Továbbra is szerény maradok, s igyekszem még jobb lenni. Folyamatosan kell jó eredményeket elérni, nem elég csak néha-néha jól szerepelni.”

Az ünnepélyes fogadást Zenta város önkormányzata rendezte az elmúlt három hétben remek eredményeket elérő Györének, aki a község polgármesterétől egy festményt, egy édességcsomagot, valamint egy köszönőlevelet vett át, a zentaiaktól pedig nagy tapsot kapott, különösen, amikor a főtéren azt mondta, hogy nemcsak saját magáért, a családjáért, a barátaiért, hanem minden zentaiért küzd a teniszpályán.

Györe azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az év végéig bejusson a legjobb húsz közé a világranglistán.

„Ezen kívül nem titkolt vágyam, hogy egy nap legyőzzem az aktuális világelsőt, legyen is az bárki – tette hozzá a zentai teniszező, aki elmondta, hogy anyagi gondjai eddig sem voltak, viszont azt már a riói torna előtt eldöntötte, hogy a csapatát egy fizioterapeutával bővíti. – Ezt akkor is megtettem volna, ha nem jön össze a riói siker. Annyira sűrű a versenyprogram, olyan sok a torna, és nagy a terhelés, hogy a csapatomban muszáj lennie egy fizioterapeutának.”

Kis pihenő után kedden folytatja az edzéseket, a következő versenye Marokkóban lesz, utána Monte-Carlo, Budapest, Madrid, Róma és a Roland Garros szerepel a tervek között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik