Tenisz: Stollár Fanny másfél óra alatt kiesett Hongkongban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.08. 10:45
null
Stollár adogatásai nem „ültek”... (Fotó: hktennisopen.hk)
A 750 000 dollár összdíjazású hongkongi kemény pályás női tenisztorna első fordulójában a selejtezőből a főtáblára jutó Stollár Fanny két szettben kikapott a legfrissebb világranglistán 102. Dajana Jasztremszkától.

Kissé hektikusan kezdődött a mérkőzés, az első adogatását mindkét játékos elvesztette, s aztán mindketten hozták következő két saját szervajátékukat – igaz, Stollár adogatásánál hétszer volt egyenlő, s a világranglistán 129. magyar lány három bréklabdát hárítva hozta végül a játékot.

A folytatásban aztán a 18 éves ukrán lány elvette a nála másfél évvel idősebb ellenfele adogatását és 50 perc alatt 6:4-re hozta az első játszmát.

A második szett ugyanúgy kezdődött, mint az első: mindketten elvették a másik adogatójátékát, csakhogy az ukrán ezt követően brékelőnybe került, míg Stollár nem tudta folytatni a bréksorozatot.

Miután a magyar lány első szervái a második játszma közepén mindössze 28 százalékos hatékonyságúak voltak, 4:2-nél csak nagyon nehezen, öt egyenlő és három hárított bréklabda után hozta saját adogatását.

Jasztremka, viszont jóval magabiztosabb volt, nem ingott meg a végén, a második szettet 42 perc alatt nyerte meg 6:4-re, így bejutott a második fordulóba.

WTA-TORNA, HONGKONG (750 000 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)

Dajana Jasztremka (ukrán)–Stollár Fanny 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik