Tenisz: Serena Williams nem lesz kiemelt a Roland Garroson

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 11:12
Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams nem lesz kiemelt a francia nyílt teniszbajnokságon.

A Roland Garros szervezői bejelentették, hogy a kiemelési rangsornál „idén ismét a WTA-világranglistán elfoglalt aktuális helyezést” vették figyelembe.„idén ismét a WTA-világranglistán elfoglalt aktuális helyezést” vették figyelembe.

A 36 éves amerikai játékos első gyermekének születése miatt 404 napot hagyott ki, márciusban Indian Wellsben és Miamiban lépett pályára. Kaliforniában a harmadik fordulóban nővére, Venus búcsúztatta, majd Floridában a nyitó körben kikapott az Indian Wells-i bajnok japán Oszaka Naomitól. Az amerikai sztár azóta nem versenyzett, az elmúlt hetekben lemondta a madridi, majd a római salakpályás tornát.

Serena Williams, aki karrierje során egyesben háromszor (2002, 2013, 2015) nyerte meg Roland Garrost, jelenleg a 453. helyen áll a világranglistán. A párizsi GS-viadalon korábbi helyezésének köszönhetően indulhat a főtáblán, az amerikai klasszis világelsőként ment el „szülési szabadságra".

Az év második GS-tornáján a főtábla párosítását csütörtökön sorsolják, a verseny vasárnap kezdődik és június 10-ig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik