Tenisz: Serena Williams lett az év játékosa a WTA-nál

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 12:01
null
Serena Williams vitán felül megérdemli az év legjobbjának járó díjat (fotó: Action Images)
Nem meglepetésre Serena Williams kapta meg a WTA Év játékosa díjat, amely a szezon legjobb női teniszezőjének jár. A 31 éves amerikai játékos áprilistól október végéig 50 mérkőzésből 48-at megnyert, miközben elhódított két újabb Grand Slam-trófeát, az olimpián pedig egyesben és párosban (testvérével, Venusszal) is arannyal gazdagodott (így összesen már négynél tart).

 

Serena Williams összesen hét WTA-tornát nyert meg idén – közte Wimbledont, a US Opent, a már említett olimpiát (szintén Wimbledonban) és legutóbb az év végi világbajnokságot –, miközben az utolsó hét hónapban mindössze Virginie Razzanótól és Angelique Kerbertől kapott ki, előbbitől a Roland Garroson, utóbbitól Cincinnatiben. Az amerikai játékos végül Viktorija Azarenka és Marija Sarapova mögött a világranglista 3. helyén zárta az évet.

Williams 2002 (akkor 1. helyen végzett a világranglistán), 2008 (2. Jelena Jankovics mögött) és 2009 (1.) után a negyedik alkalommal kapta meg az Év játékosa díjat a WTA-tól. A cím 36 éves történetében ő a harmadik az örökranglistán a nyolcszoros győztes Steffi Graf és a hétszer elsőnek választott Martina Navratilova mögött. Az elmúlt szezonban Petra Kvitová kapta a díjat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik