Tenisz: Marija Sarapova 2015 után nyert ismét tornát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.15. 12:09
null
Marija Sarapova először nyert tornát, mióta visszatért az eltiltásából (Fotó: AFP)
Marija Sarapova két szoros szettben legyőzte a fehérorosz Arina Szabalenkát a tiencsini kemény pályás teniszverseny döntőjében, ezzel a 2015-ös római sikere óta először nyert tornát.

 

A Tiencsinben szabadkártyával induló Sarapova az első szettben 1:4-ről, a másodikban 1:5-ről állt fel.

A 30 éves orosz versenyző áprilisban tért vissza doppingvétség miatti eltiltásából, azóta ez volt a hetedik tornája, és az első végső sikere.

Az ötszörös Grand Slam-győztes Sarapova a 36. WTA-tornagyőzelmét aratta, miután két óra öt perc alatt felülmúlta az első WTA-fináléját játszó 19 éves ellenfelét.

Babos Tímea korábbi páros partnere, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova több mint háromórás mérkőzésen, három játszmában megverte az ausztrál Daria Gavrilovát a hongkongi torna döntőjében, ezzel elkönyvelte idei harmadik WTA-tornagyőzelmét.

A Babos oldalán idén januárban a sydney-i páros versenyt megnyerő, az ázsiai viadal első fordulójában éppen a magyar hölgyet búcsúztató Pavljucsenkova a döntő játszmában egymás után négyszer is elvette Gavrilova adogatását, de 5:4-nél és 6:5-nél sem tudta befejezni a mérkőzést, pedig két meccslabdáig is eljutott. A rövidítésben az ausztrál 3–1-re elhúzott, Pavljucsenkova azonban sorozatban hat pontot megnyerve fordított (7–3).

A több mint három órán át tartó, helyi idő szerint hajnali egy órakor véget érő finálé után a 26 esztendős orosz pályafutása 11. tornagyőzelmét ünnepelhette.

PAVLJUCSENKOVA HARMADIK MECCSLABDÁJA


A linzi finálé nem hozott hasonló izgalmakat, a cseh Barbora Strycová két szettben (6:4, 6:1) megverte az első kiemelt Magdaléna Rybárikovát, ezzel 2011 szeptembere után ismét ismét versenyt nyert.

WTA-TORNA, TIENCSIN (426 750 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Sarapova (orosz)–Szabalenka (fehérorosz) 7:5, 7:6 (10–8)

WTA-TORNA, LINZ (250 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Strycová (cseh, 2.)–Rybáriková (szlovák, 1.) 6:4, 6:1

WTA-TORNA, HONGKONG (250 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Pavljucsenkova (orosz, 6.)–Gavrilova (ausztrál, 7.) 5:7, 6:3, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik