Tenisz: Roger Federer a jövő héten ismét világelső lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.08. 08:56
null
Roger Federer az Australian Open megnyerése után újabb mérföldkőhöz érkezhet (Fotó: AFP)
Ha Roger Federer bejut az elődöntőbe a jövő heti, rotterdami tenisztornán, akkor 2012 októbere után visszaveszi a vezetést az ATP világranglistáján.

 

Az ATP szerdán jelentette be a hivatalos honlapján, hogy a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci klasszis szabadkártyát kapott a hollandiai versenyre, amelyen első kiemeltként vesz részt. Ha Federer bejut a legjobb négy közé, akkor február 19-én, több mint öt év után ismét ő áll a világranglista élén. Jelenleg 155 pont a hátránya a listavezető Rafael Nadal mögött, aki legközelebb a hónap utolsó hetében, Acapulcóban versenyez.

A 36 éves kiválóság minden idők legidősebb világelsőjévé válhat. Ezt a rekordot jelenleg Andre Agassi tartja, aki 33 esztendősen vezette az ATP rangsorát.

Federer kilencedik alkalommal indul a hollandiai tornán, amelyet 2005-ben és 2012-ben megnyert. Legutóbb öt évvel ezelőtt játszott a rotterdami 500-ason, amikor a negyeddöntőben kikapott a későbbi döntős francia Julien Benneteau-tól.

Az idei versenyen Federer mellett Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, David Goffin, Stan Wawrinka, Tomás Berdych, Lucas Pouille és Jo-Wilfried Tsonga lesz még kiemelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik