Tenisz: Rafael Nadal jövő szerdán térne vissza a pályára

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.01. 13:49
A férfiak tenisz-világranglistáját vezető Rafael Nadal jövő szerdán, Melbourne-ben térne vissza a pályára a térdsérülését követően.

A Tie Break Tens elnevezésű rendezvény szervezői hétfőn közölték, hogy a tízfős mezőnyben ott lesz Nadal, valamint két korábbi világelső, Novak Djokovics és Lleyton Hewitt, illetve Stan Wawrinka és Nick Kyrgios is.

A különleges, kieséses rendszerű torna mindegyik mérkőzése kizárólag egy szuper-rövidítésből áll, amelyet tíz pontra játszanak. A győztes 250 ezer dolláros (65 millió forint) pénzdíjat kap. Először 2015-ben Londonban, azóta Bécsben és Madridban rendeztek ilyen tornát.

„A verseny koncepciója nagyszerű, biztosan izgalmas mérkőzéseket játszunk. A pálya fantasztikus, kemény küzdelemre számítok” – nyilatkozta Nadal.

A 31 éves spanyol teniszező legutóbb november közepén, a londoni ATP-világbajnokságon lépett pályára, de az első mérkőzése után térdsérülése miatt visszalépett. Azóta az abu-dzabi, a brisbane-i és a sydneyi tornától is visszalépett, mert – elmondása szerint – még nem áll készen a hosszú szezon után.

Nadal ezen a héten érkezik Melbourne-be, hogy megkezdje a ráhangolódást a január 15-én rajtoló ausztrál nemzetközi bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik