Tenisz: Halep kiesett Dubaiban, Kvitová bosszút állhat Plískován

Vágólapra másolva!
2019.02.21. 20:25
A negyedik helyen kiemelt Karolína Plísková meglepetésre kikapott csütörtökön a tajvani Hszie Szu-vejtől a Dubaiban zajló kemény pályás női tenisztorna negyeddöntőjében.

A cseh játékos – a világranglista 5. helyezettje – három szettben, 2 óra 1 perces összecsapáson maradt alul tajvani (31.) riválisával szemben, aki a tornán korábban már két kiemelt játékost búcsúztatott. Az első fordulóban a tizedikként rangsorolt lett Anastasija Sevastovát győzte le, a nyolcaddöntőben pedig szetthátrányról fordítva bizonyult jobbnak az ötödik helyen kiemelt német Angelique Kerbernél.

Másodikként a második helyen kiemelt cseh Petra Kvitová jutott be az elődöntőbe, miután a csütörtöki negyeddöntőben két sima szettben, 63 perc alatt verte meg a szlovák Viktoria Kuzmovát.

A legjobb négy között Kvitová bosszút állhat honfitársa miatt, hiszen Plísková tajvani legyőzőjével találkozik majd.

Az este meglepetését a korábbi világranglista-vezető, Simona Halep szolgáltatta: a tornán harmadik kiemelt román teniszező szettelőnyről kikapott a svájci Belinda Bencictől a negyeddöntőben.

A kétszeres címvédő Jelina Szvitolina jutott be utolsóként az elődöntőbe: a legutóbbi két kiírásban győztes és a viadalon hatodik kiemeltként szereplő ukrán teniszező két játszmában búcsúztatta a spanyol Carla Suárez Navarrót.

WTA-TORNA, DUBAI (2 828 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Kvitová (cseh, 2.)–Kuzmová (szlovák) 6:4, 6:0
Hszie Szu-vej (tajvani)–Ka. Plísková (cseh, 4.) 6:4, 1:6, 7:5
Bencic (svájci)–Halep (román, 3.) 4:6, 6:4, 6:2
Szvitolina (ukrán, 6.)–Suárez Navarro (spanyol) 6:2, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik