Tenisz: Piros rövid fellángolása ezúttal nem volt elég

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.03. 11:08
null
Piros Zsombor a második fordulóban esett ki Új-Kaledóniában (Fotó: AFP)
Piros Zsombornak nem sikerült az újabb bravúr az új-kaledóniai Nouméa városában zajló 75 ezer dolláros tenisztornán, ahol a második fordulóban 6:4, 6:3-ra kikapott az amerikai Noah Rubintól.

 

 

Piros kedden bravúros győzelemmel indított a főtáblán: az első helyen kiemelt francia Julien Benneteau-t verte három szettben. A világranglista 631. helyén álló magyar játékosra a szerdai második fordulóban a 201. helyen található amerikai Noah Rubin várt, aki nagyszerű kezdéssel meg is lepte ellenfelét.

Piros azonnal elveszítette az adogatójátékát, majd 0:2 után több bréklabdát hárítva tudott csak szépíteni (1:2), de innentől kezdve végig az amerikai kezében volt az irányítás, és ha nehezen is hozta a saját játékait, behúzta 6:4-re a szettet.

A második játszma ha lehet, még rosszabbul indult Piros számára, aki kétszer is elbukta az adogatását (0:3). A magyar játékos azonban nem adta fel, egy brékkel és egy 15-re megnyert saját szervajátékkal 2:3-ra szépített, majd a meglepett Rubin ellen sikerült egyenlítenie is.

3:3 után azonban ismét az amerikai percei következtek, sorozatban három játékot hozott, és megnyerte a mérkőzést.

ATP-CHALLENGERTORNA, NOUMEA, ÚJ-KALEDÓNIA (kemény pálya, 75 000 dollár)
2. FORDULÓ
Rubin (amerikai)–Piros Zsombor 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik