Tenisz: orvosa szerint Nadal ott lehet a londoni világbajnokságon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.05. 16:15
A férfi teniszezők világranglistáját vezető Rafa Nadal pénteken lépett vissza a párizsi mesterversenyen a Filip Krajinovics elleni negyeddöntőtől térdfájdalmakra hivatkozva, ám vasárnap már arról számolt be a spanyol orvosa: a 31 éves teniszező nagy valószínűséggel ott lesz a jövő vasárnap kezdődő londoni világbajnokságon.

Nadal jobb térdében érzett fájdalmat, amikor feladta a párizsi küzdelmet, és kiderült, ugyanaz a korábbi sérülése kínozza, ami miatt már a múlt hónapban a svájci tornán sem vehetett részt. A spanyol kiválóság már hosszú ideje küzd a térdével – a szalagjaival van gond –, de orvosa, dr. Angel Ruiz Cotorro elárulta, jó esélye van Nadalnak, hogy részt vehessen az egy hét múlva kezdődő férfi tenisz-világbajnokságon.

„Ez nem új sérülés, ismerjük a helyzetet, az elvégzett vizsgálatok pedig azt a képet mutatják, hogy ez a korábbi szalagprobléma. Küzdünk már ezzel egy ideje, most pihentetnie kell a lábát néhány napig, meglátjuk, hogyan javul. Nadal mindent meg fog tenni, hogy pályára léphessen Londonban, de ha nem bírja a térde a terhelést, akkor vissza fog lépni” – mondta dr. Cotorro az El Espanolnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik