Tenisz: neves támogatója akadt Roger Federer ötletének

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 10:35
null
Wilander (középen) is támogatja Federer egyesítési ötletét (Fotó: AFP)
A hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander támogatja Roger Federer ötletét, mely szerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t.

 

„Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és a női tenisz egyesítésének? – tette fel a kérdést szerdán a svájci sztár. – Nem arról beszélek, hogy a versenyeket is egyesíteni kellene a pályán, hanem a két szervezetet (az ATP-t és a WTA-t), amelyek felügyelik a profi tornákat.”

Az 55 éves Wilander közölte, a kombinált tornák révén a fiatalokat is jobban fel lehetne futtatni.

„A koronavírus-járvány nagy lehetőség arra, hogy újraépítsük a tenisz imázsát. Federer, Nadal és Djokovics áll a reflektorfényben, de a fiatalokra is szükségünk van, és több közös versennyel ők jobban az előtérbe kerülnének – jelentette ki a svédek volt világelsője. – A koedukált tornák révén egyszerűsödnének a tévés közvetítési és a szponzori szerződések is. Jelenleg a nézőknek két külön helyre kell fizetniük, ha ugyanarról a versenyről férfi és női meccseket is látni akarnak.”

Wilander kifejtette, hogy a teniszrajongók átlagéletkora 50 év felett van, ezért minden eszközt meg kell ragadni, hogy a fiatalokhoz is közelebb vigyék a sportágat.

A teniszszezont márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik