Tenisz: „Nem hallgatok tovább” – S. Williamsnél betelt a pohár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.28. 11:54
null
Serena Williams nem hallgat tovább (Fotó: Action Images)
Serena Williams, amerikai teniszezőnő a Facebookon írt bejegyzésben ígérte meg, hogy nem marad tovább csendben, a jövőben kiáll a feketék elleni rendőri erőszakkal szemben, amelyre egyre több példa van az Egyesült Államokban és egyre jobban megosztja az amerikai nemzetet.

 

 

A világranglistán jelenleg második helyezett Serena Williams egy történetet mesélt el, amelyben unokaöccsével indult útnak autóval. Nem ő vezetett, mert dolgoznia kellett a telefonján, és nem akart vezetés közben mobilozni. Ezért kérte meg unokaöccsét.

„A távolból láttam egy rendőrt az út szélén, gyorsan ellenőriztem, hogy nem hajtunk-e gyorsan. Ekkor átfutott az agyamon az a borzalmas videó, amelyben egy nő autóban ülő barátját lelövi egy rendőr. Néhány másodperc alatt átfutott az agyamon, szinte azonnal megbántam, hogy nem én vezetek. Sosem bocsátanám meg magamnak, ha valami történne vele. Annyira ártatlan. Akárcsak a többiek.”

„Hiszem, hogy az emberek alapjában nem rosszak, csak van néhány tanulatlan, érzéketlen, rettegésben élő ember, aki megmérgezi a többséget.”

„Egyáltalán, miért kell ezen gondolkodnom 2016-ban?” – teszi fel a kérdést Serena Williams.

„Aztán eszembe jutott, hogy miért nem szólaltam fel eddig. Magamba kellett néznem. Mi lesz az unokaöcséimmel? Mi lesz, ha születnek gyerekeim? Ahogyan Martin Luther King mondta, »Eljön az idő, amikor a hallgatás maga az árulás.«”

„Nem hallgatok tovább” – zárta sorait Serena Williams.

Nemrég egy másik ismert sportoló, az NFL-ben szereplő San Francisco 49ers irányítója, Colin Kaepernick úgy tiltakozott a feketék elleni rendőri erőszak ellen, hogy nem állt fel a mérkőzés előtti himnusznál. Azóta számos sportoló követte az Egyesült Államokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik